Kombinationen skønt sommervejr og forventningsfulde cykelryttere er altid en rigtig god cocktail at fordrive en sommerlørdag med. Og i den kommende weekend lægger Nyborg Cykle Klub såvel navn som landeveje til den anden afdeling af DEMIN Cup og Ladies Cup, men i princippet også til første afdeling af Uno-X cup for junior herrer.

Tilbage i april, hvor restriktionerne i forhold til Covid-19 var strammere, blev første afdeling af hhv. DEMIN og Ladies Cup kørt. Her skulle første afdeling af Uno-X cuppen for U-19 herreryttere også være kørt, men da dette ikke var muligt, blev den delt i to selvstændige felter uden point-givning. Nu ser det anderledes ud, så mon ikke også de unge U19 ryttere glæder sig til at klikke i pedalerne.

Den arrangerende klub, Nyborg Cykle Klub har arbejdet hårdt på at gøre klar til lørdagens løb, der naturligvis også tæller løb i de øvrige klasser. Formand Jørn Carl ser frem mod lørdagen med stor forventning: ”vi glæder os til at byde velkommen til et kæmpe cykelevent, der kulminerer med trøje uddeling og præmier overrakt af borgmester for Nyborg Kommune Kenneth Muus. Fordelt på alle klasser forventer vi ca. 600 ryttere til start i løbet af dagen. Vi har ca. 80 frivillige hjælpere i sving og der er selvfølgelig fokus på Corona restriktionerne, så alle starter ikke på en gang” fortæller Jørn Carl og afrunder: ”ruten er meget kuperet med mange gode bakker og er også teknisk udfordrende. Den er et smukt levn fra istiden, og langtfra flad”.

DEMIN Cuppen har igen et flot deltagerantal med de stærke danske hold til start. Her skal blandt andet Team Herning CK Elite i kamp for at forsvare førertrøjen, idet cuppens førertrøje sidder på Anders Foldager. Herefter følger Alexander Salby, Team ColoQuick og Joshua Amos Gudnitz, BHS – PL Beton Bornholm.
I Ladies Cup er der også forventning om et spændende løb. Podiet består af Marita Jensen, team ABC Dame Elite, Mia Sofie Rützou, Cykling Odense og Ellen Hjøllund Klinge, Cykling Odense.
Landstræner Tayeb Braikia giver de stærke dameryttere denne kommentar med på vejen: ”2. afdeling af Ladies Cup i Nyborg på lørdag, bliver sidst mulighed for at teste formen inden DM i Give. Denne gang er 52 ryttere til start, så jeg forventer, at der bliver gået til stålet. Team ABC Dame Elite har været rigtig stærke, men de vil helt sikkert blive udfordret af Cykling Odense, Ordrup CC og Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk. U19 pigerne fra Give har udviklet sig helt fantastisk og var i pinseløbene med til at skabe rigtig gode cykelløb, så jeg glæder mig til at se, om de også er med helt fremme på lørdag. Desværre deltager ingen af vores danske World Tour ryttere på lørdag, men jeg glæder mig over, at feltet alligevel bliver på mere end 50 rytter” slutter landstræneren.

Ladies Cup starter klokken 09:36 og kører 102 Km., DEMIN Cup starter klokken 12:45 og kører 178,5 km. Og endelig starter Uno-X Cup klokken 12:51 og her køres 127,5 km. Der er start på hjørnet ved Svendborgvej og Frørupvej og mål udfor Frørupvej 42 i Nyborg.