Det blev lidt overraskende Team VIRTUs Louise Norman Hansen, der efter en meget hurtig hjemtur fik presset sig foran Pernille Mathiesen og snuppede det danske mesterskab i enkeltstart to sekunder foran forhåndsfavoritten.

Det stod hurtigt klart, at fem-seks ryttere skilte sig ud i kvindernes DM-enkeltstart, og at de skulle fordele medaljerne mellem sig. Som ventet var det WorldTour-rytterne, der dominerede, men også rutinerede Louise Holm Houbak fra Team OCC powered by Guerciotti lå godt til. Bigla-rytterne Julie Leth og Emma Norsgaard var præget af styrt og skader og manglede det sidste, mens Birgitte Krogsgaard fra Team VIRTU leverede en stabil præstation og alligevel måtte se podiet forsvinde på hjemturen.

Guldduellen kom nemlig til at stå mellem Pernille Mathisen fra Team Sunweb og Louise Norman Hansen - og længe så det hele da også ud til at gå helt efter bogen, da Mathiesen som sidste rytter på ruten satte hurtigste tid efter 11 af de 25 kilometer. Men ved næste mellemtid efter 18 kilometer var forspringet til Louise Norman Hansen som nærmeste forfølger begyndt at forsvinde, og på målstregen skulle det vise sig, at Louise Norman havde haft mest fart i cyklen i vinden hjemad, og at de knap to sekunder, der adskilte de to ryttere, var i hendes favør.

Louise Holm Houbak rundede DM-podiet af i en tid 29 sekunder langsommere end Louise Norman Hansen.

I kvindernes juniorklasse gentog storfavoritten Mie Saabye fra Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk bedriften fra sidste år og vandt sikkert med 46 sekunder til holdkammeraten Mette Egtoft Jensen, der akkurat holdt Herning Cykle Klubs Mille Troelsen bag sig og dermed gav RYTGER en dobbelt DM-triumf.

Se de fulde resultatlister på www.DM19.dk