De danske U23-herrer har fået en god start på årets Nations' Cup og ligger på en samlet fjerdeplads før dagens start på ZLM Tour i Holland - og med væsentlig svagere nationer i toppen af listen er cheflandstræner Anders Lund fortrøstningsfuld i forhold til at sikre en placering i cuppen, som Danmark vandt i 2017.

Cheflandstræner Anders Lund er tilfreds efter gode danske præstationer i både Gent-Wevelgem, hvor Andreas Kron blev nummer fire og Mikkel Honoré nummer fem, og i U23-udgaven af Flandern Rundt, hvor Andreas Stokbro blev nummer fem:

”Den samlede præstation i Flandern Rundt var meget fornuftig. Vi har de obligatoriske uheld, der næsten uundgåeligt følger med løbet; Krons to defekter på vanskelige tidspunkter, Norsgaards defekt da han er alene i front og Honorés styrt i spurten. Stokbro kørte et rigtig flot cykelløb. Han har virkelig udviklet sig og har fundet et nyt niveau, og med femtepladsenplads viser han styrken til at bringe sin hurtighed langt ind i svære cykelløb,” fortæller Anders Lund.

I dag gælder det så ZLM Tour i Holland - et løb, der har skiftet format flere gange, siden det blev kørt første gang i 1996. Blandt løbets vindere finder man blandt andre Fabian Cancellara i 2002 og Søren Kragh Andersen i 2015, hvor også Mads Pedersen vandt en etape og hele podiet var rødt og hvidt. I år er der tale om et benhårdt endagsløb med masser af sidevind på de hollandske diger - en udfordring, danskerne ofte er dygtige til at håndtere. Anders Lund, der har valgt at give nye ryttere chancen i Nations' Cup-løbet, er også optimistisk inden starten.

”Resultaterne i de to første afdelinger af Nations' Cup udløser en foreløbig fjerdeplads i den samlede stilling inden ZLM Tour. Løbet er traditionelt et hårdt sidevindsræs og et løb, der passer danskerne godt. Stokbro og Wallin er gengangere, men fire nye ryttere vil få chancen, hvoraf to er Nations' Cup-debutanter,” siger cheflandstræneren.

Det danske U23-herrelandshold til ZLM Tour består af:
Andreas Stokbro Nielsen - Riwal CeramicSpeed Cycling Team
Rasmus Bøgh Wallin - coloQuick Cycling
Alexander Salby - coloQuick Cycling
Mathias Larsen - coloQuick Cycling
Morten Hulgaard - BHS-Almeborg Bornholm
Andreas Hyldgaard Jeppesen - Team Virtu Cycling