Det danske BMX-landshold har på trods af svingende resultater og uheld vist positive takter i sæsonens første seks World Cup-løb, og elitekoordinator Klaus Bøgh Andresen er optimist før VM, der løber af stablen i Baku om mindre end tre uger. 

World Cup-afdelingerne i Papendal og Zolder har budt på både op- og nedture for de danske ryttere, men Klaus Bøgh Andresen er overordnet tilfreds med niveauet og indsatsen.

"Jeg føler, vi lærer og flytter os, hver gang vi er på banen. Det er kun et spørgsmål om, at vi får sat tingene ordentlig sammen, og jeg er meget spændt på den kommende tid," siger elitekoordinatoren.

Det danske World Cup-landshold bestod af Andreas Wöhlk og Jimmi Therkelsen hos eliteherrerne og Simone Tetsche Christensen hos elitedamerne, og alle tre ryttere viste lovende takter.

Wöhlk kørte til tider på et virkelig højt niveau, selvom han hverken indfriede sine egne eller elitekoordinatorens forventninger resultatmæssigt. Wöhlk vil nu træne målrettet mod EM i Glasgow og arbejde med blandt andet videoanalyse, hvilket skal sørge for, at han kan tage det sidste skridt op blandt de allerbedste. 

Både Therkelsen og Tetsche var involveret i styrt, der påvirkede resultaterne - alligevel sluttede Therkelsen i kvartfinalerne i tre af afdelingerne, hvilket rykker ham helt op blandt de 35 bedste ryttere i World Cup-sammenhæng, og Klaus Bøgh Andresen er begejstret for den unge rytters udvikling:

"Jimmi viser virkelig højt niveau og rigtig god kørsel. Han tænker hele tiden offensive tanker, når han er på banen, hvilket også kræves for at nå de resultater, han kører hjem lige nu," forklarer Andresen.

Simone Tetsche Christensen var oppe mod de absolut bedste ryttere i verden, og hun viste, at hun er helt tilbage efter sin skade, men styrt i både Papendal og Zolder var medvirkende til, at hun ikke fik de ønskede resultater med hjem. Det bekymrer dog ikke Klaus Bøgh Andresen:

"Rent resultatmæssigt er Simone ikke tilfreds, men efter den skade, hun har været igennem, skal man ikke fokusere for meget på det. Går man ind og ser på de enkelte ting i hendes kørsel, er der super mange gode ting at tage med, og lørdag i Zolder viste hun, at hun var tilbage tæt på sit absolutte topniveau, så nu koncentrerer vi os om VM," fastslår elitekoordinatoren.

 

Eliterytterne, der skal repræsentere Danmark ved VM i 2018, er Simone Tetsche Christensen og Jimmi Therkelsen.