I skiftevis sol og silende regn viste et sprudlende dansk landshold, at rytterne var kommet for at køre med om sejren - i sidste ende var det dog den danske mester, Mads Pedersen, der trak det længste strå i spurtduellen med Michael Mørkøv og vandt Fyen Rundt 2018. 

Årets udgave af Fyen Rundt var UCI-kategori 1.1, og rytterne kvitterede ved at køre et fremragende cykelløb. Det danske landshold havde flere internationale stjerner til start, og sammen med et meget synligt Trek-Segafredo var de med til at gøre løbet intenst, hårdt og spændende - og de hjemlige teams satte en tyk streg under det høje niveau, hvor man ikke er tilfreds med blot at sidde med, men vil være med til at skabe løbene og køre med om de absolutte topplaceringer.

Det danske landshold havde både Michael Carbel, Mads Würtz Schmidt og Michael Mørkøv med helt fremme, da feltet gik ud på den sidste af fire korte omgange i Odense - og Mørkøv var lige ved og næsten, men kunne ikke presse sig forbi Mads Pedersen, der kørte en lang spurt og igen viste klassen.

Den 108. udgave af Fyen Rundt blev en forrygende en af slagsen, og det lover godt for både GP Horsens Posten den 17. juni, DCU Cup i Grindsted den 24. juni og ikke mindst DM i Guldborgsund Kommune den 1. juli, hvor Mads Pedersen vil gøre alt for gentage kunststykket fra sidste år.