Et historisk stærkt felt stod til start, da Give og Danmarks hårdeste cykelterræn, dannede rammen om DM i landevejscykling 2021. et spektakulært løb, hvor hele 21 World Tour ryttere havde fundet plads i kalenderen til at kæmpe om sejren i årets DM.

156 ryttere stillede til start, målrettede og parate, da startskuddet for det 227 kilometer lange cykelløb gik klokken 11:45. Her skulle det blandt landets bedste ryttere afgøres, hvem der i det næste år kan bære den eftertragtede Dannebrogs trikot.
Undervejs skulle rytterne igennem flere udmagrende prøvelser. Først ramte de Blue Hors rundstrækningen, der skulle forceres i alt tre gange, herefter gik det mod Vejle, med en afstikker over Østengårdvej, for i Vejle lige at nappe Chr. Winthersvej, inden det gik returmod Give for at køre de 8 omgange i Give midtby.
Da rytterne gik ind på rundstrækningen, var der ingen tvivl om at ruten, bakkerne og længden havde gjort et ordentligt  indhug i det store felt.
I finalen lykkedes det en stærk tremandsgruppe at køre væk, den bestod af Frederik Wandahl, Mathias Norsgaard Jørgensen og Mads Würtz Schmidt. De tre fik på de sidste 300 meter selskab af en hidsigt jagtende Michael Valgren og Mikkel Frølich Honoré. De to sidstnævnte fik dog ikke has på tremandsgruppen og ny dansk mester blev Mads Würtz Schmidt, Israel Start-up Nation foran Frederik Wandahl, BORA – Hansgrohe og Mathias Norsgaard Jørgensen, Movistar Team lukkede ledet med tredjepladsen.
Således blev kulminationen på en fantastisk DM uge, nøjagtigt så spændende som forventet og håbet.

En yderst tilfreds borgmester for Vejle Kommune, Jens Ejner Christensen satte disse ord på DM i Landevejscykling:
”Det har været et fantastisk DM i Give med mange store øjeblikke. Masser af spændende cykelløb på en meget krævende rute, hvor Kingdom of Cycling har iscenesat et dramatisk og velafviklet DM i vores enestående cykelterræn. Stor tak til Give Cykelklub og alle de frivillige for at skabe de perfekte rammer for et smukt og spændende DM i landevejscykling 2021”.

Også Danmarks Cykle Unions direktør Martin Elleberg Petersen var mere end tilfreds med forløbet af DM ugen i Give: ”At være midt i et DM er en fantastisk oplevelse. Spændte ryttere og glade mennesker, i de rammer som Give Cykelklub og Vejle Kommune have skabt, gav lige præcist det DM vi fra Danmarks Cykle Union havde håbet på. At vi så måtte starte i nærmest hedebølge og begynde linjeløbet for kvinder i udfordrende regnvejr, gav en uforudsigelig krølle på et ellers drønspændende og velorganiseret DM, men en kæmpe tak skal rettes til vores partnere Give Cykelklub og Vejle Kommune”, slutter direktør Martin Elleberg Petersen.

Top 10 endte således:
Mads Würtz SCHMIDT, Israel Start-up Nation
Frederik Wandahl, BORA - Hansgrohe
Mathias Norsgaard Jørgensen, Movistar Team
Michael Valgren, Hundahl EF Education - Nippo
Mikkel Frølich Honoré, Deceuninck Quick - Step
Sebastian Kolze Changizi, Team coloQuick
Casper Phillip Pedersen, Team DSM
Nils Lau Nyborg Broge, BHS - PL Beton Bornholm
Tobias Mørch Kongstad, Riwal Cycling Team
Mattias Skjelmose Jensen, Trek-Segafredo

 

Foto: Dan Møller