For første gang nogensinde går PostNord og Danmarks Cykle Unions prestigefyldte talentpris til en BMX-rytter – 17-årige Malene Kejlstrup Sørensen fra Randers BMX Klub har i sit første år som U19-rytter leveret en række stærke præstationer og imponerende internationale resultater.

PostNord Danmarks Årets Talent blev indstiftet ved Danmarks Cykle Unions 100-års jubilæum i 2007 som en gave fra hovedsponsoren til dansk cykelsport, og med tidligere modtagere som Amalie Dideriksen, Casper Pedersen og Julius Johansen står prisen allerede nu som en af de mest betydningsfulde i dansk cykelsport.  

Vilje og engagement er en del af talentet
Prisen gives til en rytter, der har udmærket sig internationalt eller demonstreret potentiale til at kunne nå verdenseliteniveau som senior – og Malene Kejlstrup Sørensen viste fra starten af sin første sæson som junior, at hun er blandt verdens bedste BMX-ryttere i sin aldersklasse, da hun formåede at vinde tre afdelinger af European Cup og at sikre en samlet andenplads i cuppen.

Det er dog ikke blot de imponerende internationale resultater, der gør hende til Årets Talent, fastslår ungdomslandstræner Niklas Laustsen:

"Dét, der for alvor gør Malene til Årets Talent, er for mig hendes personlighed. Hun har en vilje og et engagement til at blive den bedst mulige BMX-rytter, som få andre på hendes alder har. Det er fantastisk at arbejde med sådan en rytter, og når hun samtidig er en slider, så tror jeg på, at Malene har et stort potentiale fremadrettet," siger Niklas Laustsen.

"Malenes målrettethed og vilje til at blive så dygtig som muligt er flere gange kommet til udtryk ved, at det ikke er et problem for hende at tage toget fra Randers til København en onsdag formiddag for at få én enkelt træning på en større bane, der kan forberede hende den smule bedre til en kommende konkurrence. Det er ubetinget en del af hendes talent," understreger Niklas Laustsen.

Et talent og et forbillede
Det hårde arbejde, Malene Kejlstrup lægger i at dygtiggøre sig, har altså også allerede kastet internationale resultater af sig, og det er usædvanligt, at så ung en rytter formår at køre sig helt ind blandt de bedste i verden i BMX.

I Randers BMX Klub glæder formand Mai Myrhøj Tolstrup sig over prisen, for både Malene Kejlstrups resultater og hendes personlige egenskaber gør hende til et forbillede for de yngre ryttere i klubben:

"Det er 100% fortjent, at Malene vinder prisen. Hun er det skønneste menneske og den dygtigste atlet, der bare kæmper for det hele vejen," fortæller formanden for Randers BMX Klub, der peger på, at det også er en stor pris for klubben:

"Det viser, at vi er på rette vej, at vi kan udvikle vores talenter til at levere på allerhøjeste verdensniveau, og der er Malene jo på vej hen – og det er vi enormt stolte af," slutter Mai Myrhøj Tolstrup.

Om Årets Talent
Kandidater til Årets Talent indstilles af landstrænerne, og den endelige vinder kåres af den samme komité, der udpeger de nominerede til Årets Cykelrytter.

I 2019 bestod komitéen af Rikke Lønne (dansk mester i enkeltstart 2015), Dennis Ritter fra TV2, Mogens Jacobsen fra Politiken, Danmarks Cykle Unions elitechef Morten Bennekou og Danmarks Cykle Unions formand Henrik Jess Jensen.