I dag er Herning CK vært for et af de mange begynder-cykelløb, der køres over hele landet den kommende tid – ”medaljeløbene” er gratis og kræver hverken en særlig cykel, licens eller medlemskab af klub, så giv børnene en hjelm på hovedet og tag dem med til en sjov oplevelse!

Traditionen med at holde medaljeløb for nye børneryttere er blevet mere og mere populær, og i år er der rekordmange løb på kalenderen. Alene i maj er der hyggelige begynderløb i Herning, Odder, Greve, Hvidovre og Ringsted, MTB-løb i Struer og BMX for begyndere i Køge.

Kalenderen findes på www.cyklingdanmark.dk/tilmelding, hvor man under ”type” vælger ”begynderløb”, og man skal ikke tilmelde sig, da alle løbene har tilmelding på dagen – man møder simpelthen bare op! 

Se også løbene her på Facebook

I Danmarks Cykle Union sidder udviklingskonsulent Kristoffer G. Nielsen klar til at hjælpe klubberne med at lave arrangementer for børn og unge – og begynderløb er et godt sted at starte:

”Det er nemt at arrangere medaljeløb, og der er masser af hjælp at hente, hvis man vil give børnene i sit lokalområde en sjov introduktionen til cykelsporten,” siger Kristoffer G. Nielsen

Kunne I også tænke jer at holde et begynderløb, findes vejledningen her www.cyklingdanmark.dk/boern-unge/medaljeloeb/