Onsdag den 9. december blev der kørt officielle verdensmesterskaber i e-cykling.

Et stærkt og stjernebesat felt kæmpede om den regnbuestribede VM-trikot, i det første officielle UCI-verdensmesterskab i e-cykling nogensinde. Danmark var repræsenteret med 2 stærke landshold, samt 2 ryttere på wildcards, inviteret af UCI.

Hvis man tror danske cykelryttere kun kan gøre sig gældende på landevejens asfalt, i skovbunden eller på cykelbanen, så tager man grueligt fejl. For ved dagens VM, det første UCI VM nogensinde for e-cykling, satte danske ryttere en tyk streg under, at her kan vi også gøre os gældende. De danske ryttere var angrebslystne og viste sig flot frem i feltet, med deltagelse af meget stærke profiler, heraf flere af de store stjerner. Den angrebsivrighed gav i den grad pote. Annika Langvad, der var inviteret af UCI på et wildcard, kørte sig til en flot 6 plads i kvindernes løb, mens Anders Foldager vandt sølv og Nicklas Amdi Pedersen vandt bronze hos herrerne.

Grøndal MultiCenter i København dannede rammerne om de danske rytteres indsats, undtaget var dog Annika Langvad og Michael Valgren der kørte hjemmefra. MultiCentret var i dagens anledning omdannet til noget, der lignede en scene i en science fiction-film, med masser af ledninger og skærme til at styre showet og ikke mindst sikre en stabil forbindelse.

Morten Bundgaard Pedersen, formand for e-cykling udvalget under Danmarks Cykle Union gav masser af såkaldte kudos til den danske indsats: ’det var altså en helt igennem fantastisk eftermiddag. På trods af et par serverudfald, så spillede det hele. Grøndals MultiCenter havde styr på rammerne, rytterne gav den max gas og kørte meget taktisk, så det hele gik op i en højere enhed. Og en stor tak skal også lyde til mine udvalgskollegaer og de øvrige frivillige der hjalp med at gøre dette VM muligt. Og ja, naturligvis havde det været fedt med publikum, men de må komme til næste år’ slutter en meget glad udvalgsformand.

Også U19-landstræner Michael Berling, der i dagens anledning var med som coach, for de ryttere han kender så godt, var begejstringen i top over de danske medaljer: ’vi havde på forhånd, som ved et hvilket som helst andet cykelløb, lagt en plan hvor de enkelte rytteres individuelle forcer skulle bringes i spil og det gik stort set som planlagt, Muff og Valgren kørte taktisk og klogt og sikrede at Anders og Nicklas kunne spare sig til spurten. Vi havde dog ikke lige taget højde for en meget hurtig tysker’ smiler Michael Berling og fortsætter: ’men sølv og bronze i det første e-cykling VM er absolut godkendt. Og ingen tvivl om, at vi har høje forventninger til fremtiden. Det miljø der er for e-cykling, også på et professionelt niveau, er meget højt i Danmark og jeg er sikker på, at der ligger en spændende fremtid for dansk cykling, også på denne arena, slutter Michael Berling.

Rytterne kørte en distance på 50 kilometer, på den virtuelle ø Watopia. Krydderiet på ruten var de 483 højdemeter der gav masser af spænding i løbet, hvor flere af de tunge profiler blev kørt agterud.

De ryttere der repræsenterede Danmark var, for kvinderne: Fie Østerby (Girona Club Esportiu Bike), Marie-Louise Hartz (Team OCC) og Annika Langvad, på et wildcard fra UCI.

For herrerne var Danmark repræsenteret ved Frederik Muff (BHS - PL Beton Bornholm, næste år ColoQuick), Anders Foldager (Herning CK Elite) og Nicklas Amdi Pedersen (CK Aarhus) og Michael Valgren, ligeledes på et wildcard.