Danmarks Cykle Unions formand, Henrik Jess Jensen, blev på Union Européenne de Cyclismes (UEC) kongres udnævnt til vicepræsident for den europæiske cykleunion de kommende tre år. De sportslige præstationer blev også hædret på kongressen, hvor Danmark sensationelt topper UEC-ranglisten over mesterskabsmedaljer på landevej.

Danmark har de senere år fået en meget synlig plads i UEC-fællesskabet, og for Henrik Jess Jensen er valget som vicepræsident et stort skulderklap til en forholdsvis lille nation, hvor glæden ved cykelsporten og andelen af folk, der cykler, er i verdensklasse.

Anderkendelse af dansk cykelsport
Naturligvis er forudsætningen for anerkendelsen også, at Danmark som nation kan begå sig i et internationalt miljø, og netop interessen for andre nationers udfordringer og forhold er kendetegnende for DCU-formandens tilgang til arbejdet i både UEC og som dansk repræsentant i UCI.

"Det vidner om, at den måde, som vi opfører os på, og den governance, som vi tror på og arbejder for både internt og på den store internationale scene, bliver anerkendt. Som eksempel er mine holdninger til vigtigheden af antidoping-arbejdet og bekæmpelse af snyd kendt i det europæiske cykelmiljø blandt de 50 UEC-nationer,” fortæller Henrik Jess Jensen.

DCU-formanden understreger samtidig, at han på vegne af dansk cykelsport og dansk idrætspolitik modtager valget med stolthed, ydmyghed og stor ansvarsbevidsthed.

”Det er klart, at positionen som vicepræsident i UEC styrker DCU’s ønske om mere indflydelse på den internationale arena i forhold til betydende poster. Her er arbejdet med at få danskere og andre repræsentanter fra Norden ind i de magtfulde sportslige kommissioner hele tiden på agendaen,” siger Henrik Jess Jensen.

Imponerende sportslige resultater
På kongressen fik DCU-formanden også overrakt trofæet som symbol på den danske topplacering på ranglisten over flest europæiske mesterskabsmedaljer på landevej i 2017. I den samlede pointrangliste for alle discipliner endte Danmark på en 4.-plads foran store cykelsportsnationer som eksempelvis Italien, Belgien og Storbritannien. 

Henrik Jess Jensen, der sidste år motiverede sit UEC-kandidatur med en invitation til et endnu tættere europæisk samarbejde, påpeger også, at de danske rytteres imponerende præstationer og store resultater er med til at forstærke indtrykket af Danmark som den cykelbegejstrede nation, vi er.

”Der bliver konstant lagt mærke til, at vores ryttere leverer det ene store resultat efter det andet i sportens forskellige discipliner, og den fantastiske talentudvikling og arbejdet i de danske klubber, på de danske teams og i landsholdssammenhæng er naturligvis med til at understrege vores professionalisme. Hertil kommer det enestående samarbejde, vi har med forskellige aktører, når der arrangeres store mesterskaber og cykelevents i Danmark,” siger DCU-formanden.

Se den fulde UEC-rangliste og medaljeoversigt her