Søndag vandt Michael Mørkøv karrierens andet danske mesterskab i landevejscykling efter et festfyrværkeri af et cykelløb med en helt fantastisk kulisse i og omkring Nysted.

DM 2018 blev lige netop det drama, man kunne have ønsket - rytterne kvitterede for solskin og tusindvis af tilskuere med at køre et vanvittigt hårdt og spændende løb, hvor det ene angreb afløste det andet, og hvor det opskruede tempo både strakte feltet helt ud og langsomt decimerede det.

Den første del af løbet blev præget af et udbrud på fire mand, hvor alle de danske kontinentalhold var repræsenteret, og forspringet nåede at runde de fire minutter, før feltet med flere af WorldTour-rytterne i front satte sig for at køre dem ind.

Med 50 kilometer til mål kom Mikkel Bjerg, Rasmus Bøgh Wallin og Casper Pedersen væk, og længe så trioen ud til at holde hjem, men denne gang tog kontinentalholdene ansvar og lukkede hullet - og herefter eksploderede løbet forceringer og angreb.

Sidste års danske mester, Mads Pedersen, var en konstant kilde til uro for de øvrige, og med med to kilometer til mål satte han sit sidste angreb ind, men Kasper Asgreen med Michael Mørkøv på hjul lukkede hullet. I sidste sving satsede Niklas Larsen alt og kom først ind på de sidste meter, men den lette stigning tog toppen af farten hos stortalentet - Mørkøv spurtede forbi og rakte hænderne mod himlen i triumf. Michael Carbel, der var en af forhåndsfavoritterne, tog den sidste podieplads efter et smukt og dramatisk DM.