Tirsdag skrev Mikkel Bjerg videre på det cykelsportshistoriske eventyr, han de seneste år har begejstret hele Danmark med - i silende regn viste den danske tempospecialist, at han kan holde hovedet koldt selv under hårdt pres og i ekstreme vejrforhold, da han i suveræn stil vandt sit tredje VM i træk.

Regnen i Yorkshire forvandlede U23-herrernes VM-enkeltstart til en kamp mod både vand og tid, men end ikke hele søer på vejene kunne standse den forsvarende verdensmester i at gentage bedriften fra 2017 og 2018.

Selvom Mikkel Bjerg kørte en kontrolleret og sikker enkeltstart, formåede han at vinde med hele 27 sekunder ned til nummer to, amerikanske Ian Garrison, mens den anden amerikaner, Brandon McNulty, snuppede bronzemedaljen foran Mathias Norsgaard på fjerdepladsen.

Til gengæld kostede vejret den danske europamester Johan Price-Pejtersen muligheden for at hente en medalje, da han styrtede og nærmest forsvandt i en enorm vandpyt - men trods en øm fod valgte Price-Pejtersen at rulle videre og gennemføre løbet, så han som den første kunne tage imod Mikkel Bjerg efter målstregen. 

Morten Hulgaard var første mand på ruten, og han overraskede positivt og kørte en flot enkeltstart. Håbet var en top 10-placering, men det viste sig hurtigt, at Hulgaards tid var holdbar, og han fik længe lov til at sidde i hot seat. I sidste ende blev det til en 6.-plads for Hulgaard, og med en regnbuetrikot og tre danskere i top seks blev det en fantastisk VM-tirsdag for dansk cykelsport.