Mikkel Bjerg blev fredag aften kåret til Årets Fund, da Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Politiken pegede på det unge tempofænomen som vinder af Danmarks ældste idrætspris, der gives til den atlet, der har opnået det største gennembrud i dansk idræt i det forgangne år.

2017 blev året, hvor en blot 18-årig knægt kørte sig ind i alle danske cykelhjerter med fantastiske præstationer på både landevej og bane. Mikkel Bjerg hentede EM-sølv i U23’ernes enkeltstart i Herning og satte ny dansk timerekord på banen i Odense i verdens femtebedste tid nogensinde. Men højdepunktet – og et af årets største cykelsportsøjeblikke - var Bjergs vanvittige VM-enkeltstart, hvor han som førsteårs-rytter kørte den internationale U23-verdenselite og en lang række WorldTour-aspiranter i sænk og iførte sig regnbuetrikoten som fortjent U23-verdensmester.

Mikkel Bjergs debutsæson som senior er da heller ikke gået upåagtet hen, og det danske stortalent har skrevet professionel kontrakt med det amerikanske pro-kontinentale udviklingshold, Axeon Hagens Bergman, hvor flere WorldTour-ryttere har startet karrieren.

Interessen fra de bedste WorldTour-hold er altså allerede stor, og det er ikke uden grund, for den unge dansker både er blevet sammenlignet med og anerkendt af legendariske Fabian Cancellera - og det er sjældent, at helt unge ryttere leverer præstationer, der bringer dem på niveau med internationale stjerner.

Men Mikkel Bjerg har med sine præstationer og væsen taget alle med storm, og det er fuldt fortjent, at han modtager en af de mest prestigefulde priser herhjemme.

Tillykke til Mikkel Bjerg!

Læs Politikens artikel om Årets Fund her