Chris Anker Sørensen er ikke længere blandt os.
På ufattelig vis er Chris Anker Sørensen revet fra os ved en tragisk ulykke under en træningstur i Belgien. Det var en af Chris Ankers sædvanlige forberedende træningsture, i denne forbindelse ved VM i landevejscykling, der endte på skæbnesvanger vis.
Chris Anker var en elsket og anerkendt rytter. Og i den grad den, der bragte cykling hjem i stuerne - hjem til de danske seere og fans og ind i vores hjerter. 

Efter at Chris Anker hængte cyklen op, fandt han sin plads i kommentatorboksen hos TV2. Her formåede han at give sine ofte skæve og underfundige indsigter, i den verden som han elskede så højt. Hans historier og anekdoter går aldrig i glemmebogen.
Chris Anker kunne i den grad sætte billeder på den sport som fyldte hele hans liv, fra ungdomsårene i Hammel Cykle Klub til en karriere på cykelsportens øverste hylde. Fra 2005 til 2018 deltog Chris Anker i 12 Grand Tours, hvoraf de fem var i verdens største cykelløb, Tour de France. Tilbage i 2010 vandt han tilmed 8. etape i Giro d'Italia, og på de hjemlige veje vandt han i 2015 DM i landevejscykling. Der er således ingen tvivl om at cykelverdenen har mistet en af de helt store, hvilket tydeligt afspejler sig i de mange varme hilsener fra nær og fjern.
Chris Anker skulle sammen med kollegaerne fra TV2 dække VM i landevejscykling.
Hans alt for tidlige død, har også sat sine spor i den danske landsholdslejr. Rytterne kører for Chris her ved VM. For at vise respekt for ham og for at sende ham den anerkendende sidste hilsen.

Chris Anker Sørensen blev 37 år gammel og efterlader sig sin hustru og to døtre. Til dem sender vi i Danmarks Cykle Union, de varmeste tanker i denne svære tid.

Æret være Chris Anker Sørensens minde.
På vegne af alle i Danmarks Cykle Union

Henrik Jess Jensen, formand
Martin Elleberg Petersen, direktør