Når sidste afdeling af årets DEMIN Cup køres søndag, vil den danske mester og Tour de France-helt Michael Mørkøv stå til start på Nytorv i Store Heddinge sammen med et stærkt felt af de bedste hjemlige eliteryttere - så der er lagt op til et brag af en finale, når dansk cykelsports superliga skal afgøres.

ML VVS-løbet er fjerde og sidste afdeling af DEMIN Cup, og værterne fra Amager Cykle Ring har i år flyttet løbet til Stevns Kommune, hvor rytterne skal ud på 185 hårde og vindblæste kilometer i naturskønne omgivelser. Ni omgange á godt 20 kilometer skal tilbagelægges, inden dagens etapevinder - og den samlede vinder af DEMIN Cup 2019 - er fundet.

Stjerner klar til finale 
Amager Cykle Ring har i samarbejde med Stevns Kommune formået at finde en flot rute i et landskab, der minder meget om Amager, og med varsel om stærk vind er der lagt op til et sandt sidevindsdrama i kampen om DEMIN Cup-sejren 2019.

Og det bliver ikke kun WorldTour-stjernen Michael Mørkøv, som iført dannebrogstrikoten vil kaste yderligere glans over løbet - også PostNord Danmark Rundt-vinderen Niklas Larsen og U23-europamesteren i enkeltstart Johan Price-Pejtersen er at finde på startstregen søndag, så med udsigt til stjernedyst og fantastisk cykelløb er der dækket op til en festdag med mange mennesker langs ruten.

Tæt løb i toppen
Inden søndagens finale sidder den gule førertrøje på BHS Almeborg-Bornholms Niklas Overgaard Amdi Pedersen, der med 42 point i den samlede stilling har 8 point ned til nummer to i DEMIN Cup-klassementet, Rasmus Bøgh Wallin fra Riwal Readynez Cycling Team.

Der er ikke tvivl om, at Wallin, der har trådt sine barnepedaler i netop Amager Cykle Ring, vil gøre alt for at triumfere søndag - og lykkes det, vil han følge i fodsporene på sin holdkammerat Tobias Mørch Kongstad, en anden tidligere Amager-rytter, der vandt sidste års cup.

Team Waoos Michael Carbel Svedgaard er med sine 32 point dog blot 2 point fra Rasmus Bøgh Wallins andenplads, og den spurtstærke rytter har dermed også den samlede sejr inden for rækkevidde. Generelt er top ti i den samlede stilling tæt, og med forventningen om et hårdt kørt løb byder DEMIN Cup 2019 på spænding til det sidste.

Top ti inden fjerde afdeling ser således ud:

1.    Nickals Overgaard Amdi Pedersen (BHS-Almenborg-Bornholm) 42 point
2.    Rasmus Bøgh Wallin (Riwal Readynez Cycling Team) 34 point
3.    Michael Carbel Svendgaard (Team Waoo) 32 point
4.    Alexander Salby (Team ColoQuick) 29 point
5.    Emil Nygaard Vinjebo (Riwal Readynez Cycling Team) 26 point
6.    Christoffer Lisson (BHS-Almenborg-Bornholm) 26 point
7.    Frederik Rodenberg Madsen (Team ColoQuick) 23 point
8.    Frederik Irgens Jensen (Team O B Wiik – Dan Stillads) 22 point
9.    Niklas Larsen (Team ColoQuick) 21 point
10.  Rasmus Lund Pedersen (Team ColoQuick) 20 point 

Se hele stillingen i DEMIN Cup her

DEMIN Cup-finalen køres søndag den 15. september klokken 13.00 med start og mål på Nytorv i St. Heddinge.