Det er en af Danmarks største cykelfaglige kapaciteter, der 1. januar sætter sig i stolen som chef for Danmarks Cykle Unions sportslige sektor - og det er både et gensyn med en af hovedarkitekterne bag dansk cykelsports nuværende succes og et nyt møde med en profil, der efter tre år som sportsdirektør på WorldTouren har høstet international anerkendelse og erfaring på højeste niveau.

I Danmarks Cykle Union glæder administrationschef Jens-Erik Majlund sig både over det kompetente ansøgerfelt og over at have fået en så stærk profil til at stå i spidsen for opgaven med at videreudvikle og styrke det elitesportslige område på tværs af discipliner.

"Vi er utrolig glade for at kunne præsentere Morten Bennekou som ny elitechef. Mortens baggrund taler for sig selv. Han er dybt respekteret i cykelsportsmiljøet for sine store faglige og menneskelige kvalifikationer, og han har på mange områder været med til at etablere den talentudvikling, der i øjeblikket er med til at give dansk cykelsport store internationale resultater," siger administrationschefen.

Interessen for jobbet har været betydelig, og Jens-Erik Majlund tager det som et udtryk for en generel oplevelse af en positiv udvikling i dansk cykling. Han mener, at det nye sportslige setup kan fastholde den gode tendens, løfte niveauet yderligere og skabe ny sammenhæng i arbejdet med Danmarks bedste cykelryttere uanset disciplin.

"Vi er nået meget langt i arbejdet med at få revitaliseret organisationen, og i den sammenhæng er det naturligvis altafgørende, at vi ikke kun bliver ved med at sætte nye og ambitiøse sportslige mål, men også har kompetencerne til at indfri målene og til at inspirere til konstant udvikling, og jeg er helt overbevist om, at Morten på alle måder er den rette person til opgaven," fastslår Jens-Erik Majlund.

Morten Bennekou ser også frem til sin nye rolle i Danmarks Cykle Union, og han glæder sig over den gode udviklingsspiral, som dansk cykelsport er inde i.

"Jeg ser det som et rigtig spændende tidspunkt at blive en del af dansk cykelsport på. Cross-sporten er i fremgang, talentarbejdet i BMX ser lovende ud, og de sidste mange års udvikling i MTB og ikke mindst resultaterne fra det seneste VM viser, at potentialet er stort. Dansk banecykling er en del af verdenseliten, sådan som det efterhånden har været meget længe, hvilket igen blev bevist i sidste uge. Og på landevejen har Danmark historisk mange WorldTour-ryttere fordelt på rigtig mange hold på herresiden, samtidig med at også kvindesiden er inde i en meget spændende udvikling. Så det samlede fundament på landevejen ser rigtig lovende ud," fortæller Morten Bennekou.

Den nye danske elitechef peger på, at det netop er muligheden for både at arbejde med at indfri den nuværende elites målsætninger og for at skabe de rigtige forudsætninger for fremtidens talentudvikling og dermed sætte et langsigtet præg på dansk cykelsport, der har været afgørende for ham. 

"Alle kan se, at cykelsporten herhjemme er i god form. Der er plads til udvikling og nye tanker, hvilket er nødvendigt, hvis vi skal blive ved med at flytte os som nation. Så det er både det store sportslige potentiale og de nye rammer, der har gjort det her så attraktivt for mig. Jeg kommer fra et spændende job, som jeg på ingen måde var træt af, hvilket vel siger noget om, hvor spændende den her udfordring er," slutter Bennekou.

Morten Bennekou tiltræder som elitechef i Danmarks Cykle Union 1. januar 2019.