Søndagens 4. afdeling af årets Uno-X Cup i Herning blev et rent sidevindsdrama, hvor forhåndsfavoritterne længe så ud til at have styr på løbet, men i sidste ende blev overrasket af Morten Nørtoft, der spurtede sig til Give Cykelklubs første cup-sejr. I den samlede stilling er top 10 fortsat domineret af Team ABC Junior.  

Vinden fik en hovedrolle, da 4. afdeling af Uno-X Cup 2019 blev kørt på de flade landeveje omkring Herning, og på tredje af de fem omgange på den godt 23 kilometer lange rundstrækning blev feltet afgørende splittet, da en lille gruppe med blandt andre Joshua Gudnitz (Team ABC Junior) og Frederik Wandahl (Team NPV–Carl Ras Roskilde Junior) fik revet sig løs.

Den gruppe blev yderligere reduceret på næstsidste omgang, således at vinderen skulle findes blandt fire ryttere: Gudnitz, Wandahl, Nørtoft og norske Fredrik Finnesand fra Sandnes SK. På den lange og let stigende opløbsstrækning var overraskelsen Morten Nørtoft hurtigst og henviste cross-specialisten Gudnitz og U19-danmarksmesteren Frederik Wandahl til henholdsvis anden- og tredjepladsen.

I den samlede stilling byttede Emil Schandorff Iversen fra Team ABC Junior trøje med holdkammeraten Adam Holm Jørgensen, så Schandorff er i gult og Jørgensen i hvidt, når 5. afdeling af Uno-X Cup køres på søndag i Nyborg. I den samlede stilling har Team ABC Junior ikke færre end seks ryttere i top 10 og fører holdkonkurrencen foran Team Mascot WorkWear og Team Herning CK Junior.

Se den samlede stilling her