I weekenden d. 23.-24. oktober blev der i skovene omkring Silkeborg afholdt MTB TALENT camp. Den yderst populære mountainbike-camp, hvor 84 ryttere fra U15-U23 klasserne deltog, spænder fra regulær træning til at klæde de unge på til et liv som kommende topatleter.

MTB TALENT bliver afholdt fire gange årligt og har typisk mellem 80-110 ryttere som deltagere. Alle kan tilmelde sig campen og alle får mulighed for at stifte bekendtskab med livet som seriøs mountainbikerytter. Siden 2011 har Danmarks Cykle Union kunnet invitere ungdomsryttere til at lære sig selv, hinanden og deres cykler bedre at kende.

Selve campen
Campen er først og fremmest opbygget omkring træning og workshops, men også om at skabe et stærkt socialt netværk omkring mountainbikesporten i Danmark. ”MTB Talent er en grundsten i udviklingen af mountainbikeryttere i Danmark” udtaler MTB Landstræner Mads Bødker.
Der blev lørdag undervist i at styrke de tekniske færdigheder på cyklen i Nordskoven ved Silkeborg. Forskellige stationer med forskellige træningsøvelser var omdrejningspunktet ved lørdagens træningspas, hvor der blev undervist i teknik, restitution, fart og opkørsel. Søndag fik rytterne mulighed for at prøve deres nyerhvervede færdigheder af i Vesterskoven med fokus på ”flow og lethed på cyklen”.
Foruden de ovennævnte træningsøvelser blev rytterne også undervist på workshops, der skal klæde de unge på til en eventuel tilværelse som atleter. Til at flankere trænerteamet var også seks landsholdsryttere, der hver især havde ansvar for en af træningsgrupperne. Dette er en måde hvorpå man får stjerner som Caroline Bohé og Jonas Lindberg i øjenhøjde med talenterne.
I de forskellige workshops blev der undervist i så forskellige ting som styrke, mobilitet og balance til søvnhygiejne.
Hver MTB Talent-samling gennemgår en række workshops, som skifter fra gang til gang, så når man gennem årene har været med på alle samlingerne, har man opnået en ”uddannelse” som mountainbikerytter. Om det er kosten, søvnen, teknikken eller noget helt fjerde, er alle disse aspekter vigtige for at optimere sin cykling. Det handler om at skabe en rød tråd fra amatør til elite, hvor man igennem temakataloget får forbedret sine forudsætninger for at blive en dygtig rytter.

Socialt samvær er en vigtig faktor
Foruden at være en træningslejr med fokus på det rent cykeltekniske, er det en vigtig del af vores fastholdelsesstrategi at skabe et styrket socialt fællesskab på tværs af årgangene og rytterne imellem.
At rytterne lærer hinanden at kende, skaber en bedre samhørighed hos dem. Dette gør det lettere at stille op til løb rundt omkring i landet, når de kender andre ryttere fra forskellige klubber og landsdele” siger Mads Bødker og fortsætter: "Dette er også en vigtig faktor i forbindelse med afholdelsen af årets fire camps og måske også en af grundene til at mountainbikesporten oplever så stor fremgang i disse år".
Mads Bødker fortæller, at han prøver at blande ryttere på tværs af klubber og årgange, så de alle kan lære hinanden bedre at kende. Han oplever derved, at det virker mindre skræmmende for de yngste ryttere at stille til start, når de allerede har mødt de fleste andre i ungdomsmiljøet.

Næste camp er i slutningen af januar 2022. er du interesseret i at høre mere om, - eller at tilmelde dig de fremtidige samlinger, så se mere på Facebook gruppen