MTB World Cuppen begyndte med stor dansk succes i Brasilien i april. Nu fortsætter cuppen de næste to weekender med løb på klassiske ruter i tyske Albstadt og tjekkiske Nove Mesto. Både U23- og U19-holdet deltager i de to løb.

”Det er to meget forskellige ruter, som rytterne møder," fortæller landstræner Mads Bødker. "Albstadt er på sin vis en mere fysisk rute med sine mange højdemeter fordelt på tre stigninger. Terrænet i Nove Mesto er meget mere, som vi kender det fra Danmark – bestemt en rute, hvor vi har fejret store succeser gennem tiden. Jeg tænker her på Annika Langvads historiske verdensmesterskab og Simon Andreassens første Elite World Cup sejr.”

Bødker er draget af sted til Tyskland med U23-landsholdet, bestående af:
Sofie Heby Pedersen, Aalborg Mountain Klub
Tobias Lillelund, Racing Bjerringbro
Oliver Vedersø Sølvhøj, Torpado Ursus
og andetårs juniorrytteren Gustav Heby Pedersen, Aalborg Mountain Klub
Alle rytterne har lige været til test hos Team Danmark, hvor alle testede bedre, end de nogensinde har gjort. Formen er derfor i orden inden løbsstarten.

Et ungt og uprøvet hold

For U19-rytterne bliver det de første to løb i sæsonen, og ungdomslandstræner Benjamin Justesen stiller med et meget uprøvet hold af unge talenter:
Julie Lillelund, Racing Bjerringbro
Olympia Norrid, HMTBK
Hector Glud Hjorth, Roskilde Mountain bike Klub
Mikkel Lose, HTMBK
Frederik Hjortlund, Aalborg Mountain Klub

"Vi er af sted for at få erfaring, så rytterne er med for at lære og blive klogere," udtaler Justesen. "Vi arbejder på at have fokus på præstationen og udviklingen hos rytteren over det enkelte resultat, så de kan sænke skuldrene lidt."

Grundet det lave antal UCI-point, som rytterne har på nuværende tidspunkt, starter de bagerst, og det tager ofte et års tid at få en god startplacering. De fleste er førsteårs-junior og starter derfor med 0 point, når sæsonen går i gang.

OL-kvalifikationen er i gang

I elite stiller Sebastian Fini, Caroline Bohé og Malene Degn op med deres professionelle hold. Den olympiske kvalifikation til Paris 2024 starter allerede med de to løb i Albstadt og Nove Mesto. Princippet er, at nationens tre bedst placerede ryttere på UCI-ranglisten tæller med i regnskabet med deres UCI-point. Kvalifikationsperioden fortsætter frem til juni 2024.

Løbene køres i Albstadt . Juniorer og U23 kører lørdag. Elite kører short track fredag og XCO søndag – begge løb vises på Redbull tv.


Næste opgave for de to landshold er Nove Mesto 14. maj.