Femte afdeling af årets Uno-X Cup blev kørt på en rute, der var som skabt til spændende cykelløb, da Nyborg CK var igen værter for en afdeling af U19-herrernes cup - og rytterne kvitterede med flot cykelløb. 

Søndag blev endnu en flot afdeling af årets U19-cup afviklet på vejene i og omkring Ørbæk, og det blev et godt cykelløb, hvor flere hold viste initiativ og forsøgte med flere angreb, inden løbet satte sig. 

Selvom det længe så ud til, at en gruppe på fem ryttere skulle afgøre løbet mellem sig, blev en stor gruppe på 32 ryttere samlet på sidste omgang, men med få kilometer igen fik William Blume (Team NPV-Carl Ras Roskilde Junior) og Nicholas Thorøe-Hansen (Team Børkop Cykler-Giant Næstved Slagelse Junior) slået et afgørende hul, og i spurten viste Thorøe-Hansen sig hurtigst og sikrede Næstved-Slagelse-holdets første Uno-X Cup-sejr.

U19-landstræner Michael Berling var meget tilfreds med både rute, ryttere og løbets udvikling efter søndagens afdeling af Uno-X Cup:

"Igen ser vi et højt og bredt niveau hos toppen af U19-klassen. Rigtig mange ryttere kan vinde de her løb, og mange ryttere byder sig til. Det så vi også i sidste uge i Herning, og billedet er det samme igen i dag i Nyborg," siger Michael Berling.

Han peger også på, at det er fem forskellige hold, der har vundet de første fem afdelinger af årets Uno-X Cup:

"Det vidner om den bredde hos de danske U19-hold, som vi har ønsket, og det er opnået qua et stort arbejde ude på de forskellige teams," fastslår den danske U19-landstræner.

Se den samlede stilling i Uno-X Cup her