Niklas Larsen kronede en fejende flot holdindsats med EM-sølv efter et hårdt løb i den stærke vind i Alkmaars gader - og dermed sikrede han den fjerde danske medalje ved årets mesterskaber.

Cheflandstræner Anders Lund havde varslet offensiv kørsel fra de danske ryttere, og det levede holdet på alle måder op til. De danske ryttere var konstant synlige og dominerede løbets udvikling under de svære betingelser med regn, vind og smalle gader.

Løbet blev det forventede udskilningsløb bagfra, og det var især det tempostærke danske holds fortjeneste, at det blev et hårdt og hurtigt løb. Både Mathias Norsgaard og Mikkel Bjerg ydede en kolossal arbejdsindsats for at lukke huller og holde de hurtige folk fremme - med succes.

I finalen formåede Andreas Stokbro at aflevere Niklas Larsen i forreste position, og selvom det blev en lang spurt for den talentfulde coloQuick-rytter, var det kun italienske Alberto Dainese, der med afsættet fra sit kraftfulde leadout-tog kunne passere danskeren. Estiske Rait Ärm vandt bronze.

EM-medaljen var belønningen for en helstøbt holdpræstation, hvor taktikken blev fulgt til sidste meter, og rytterene satte en tyk streg under, hvor stærk den nuværende U23-generation er - og hvor stort potentialet er.

Se den samlede resultatliste er