Torsdag aften vandt Lasse Norman Hansen sit fjerde DM i pointløb efter en opvisning i styrke og overblik - og den spænding, der manglede i kampen om guldet, var der til gengæld i rigelige mængder i kampen om de resterende podiepladser.

Hele tre kvalifikationsheats skulle køres, før de 24 ryttere var fundet til finalens startliste, og interessen både på og uden for banen vidner om den store udvikling, dansk banecykling er inde i - og rytterne i finalen kvitterede med at levere cykelløb på internationalt topniveau.

Finalen blev kørt over 40 km og indeholdt 16 spurter, og det blev som ventet de etablerede ryttere fra banelandsholdet, Lasse Norman, Casper Folsach og Julius Johansen, der kom til at dominere - men de fik lidt overraskende selskab af det unge stortalent Frederik Wandahl, der i 2018 har kørt sin første juniorsæson på landevejen.

Norman var på forkant gennem hele løbet og kontrollerede guldet i mål, mens Folsach med knap 20 omgange tilbage satte sig frem og sikrede de point, der skulle til for at hente sølvet, men Julius Johansen lå pointmæssigt side om side med Frederiks Wandahl helt indtil sidste spurt, hvor det dog lykkedes Johansen at køre bronzemedaljen hjem.

Resultaterne fra hele torsdagens stævne findes her