DIF og DGI’s foreningspulje er kommet flyvende fra start. Således er der i puljens debutår godkendt ansøgninger fra over 1200 forskellige klubber i hele landet. Næsten 40 cykelklubber har samlet fået mere end en million kroner i 2018 - og nu er puljen åben igen!

Foreningspuljen uddeler cirka 43 millioner kroner årligt til klubber på baggrund af ansøgninger, som har en stor spændvidde. Der er således bevilget penge til så forskellige ting som bord-/bænkesæt til krocketspillere i Nexø, rekvisitter til udvikling af strandhåndbold i Vojens og indretning af en multifunktionel bevægelsessal i Tversted i Nordjylland - og det glæder DIF's formand, Niels Nygaard.

”Jeg er rigtig glad for, at politikerne på Christiansborg på denne måde giver en håndsrækning til idrætsforeningerne og anerkender foreningernes betydning for den enkelte dansker og for lokalsamfundene,” siger DIF’s formand, Niels Nygaard.

DGI’s formand, Charlotte Bach Thomassen, understreger puljens betydning for de mange, der på frivillig basis lægger deres tid og et kæmpe engagement i idrætsforeningerne:

”Frivillige i foreningerne har med denne pulje fået mulighed for at realisere nogle af deres spændende idéer og ønsker. Puljen er med til at udvikle idrætsforeningerne og gøre dem til endnu mere attraktive steder at dyrke idrætten og fællesskabet. Og dermed støtte op om DGI og DIF’s fælles ambition om at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation.”

Sådan får I del i puljemidlerne

Foreningenspuljen er forbeholdt klubber, der er organiseret under DIF eller DGI - og det betyder, at alle klubber under Danmarks Cykle Union kan søge om støtte til materialer, faciliteter og initiativer, der kan udvikle klubben og skabe bedre forhold og plads til hverdagens aktiviteter.

Læs retningslinjer for DIF og DGI's foreningspulje 

Der kan søges til støtte et enkelt overordnet formål per ansøgning, og hver klub (det vil sige hvert CFR-nummer) kan kun få godkendt én ansøgning i et kalenderår. Klubber med flere afdelinger - flerstrengede foreninger - har dog mulighed for at få godkendt en ansøgning per afdeling per år. Det samlede tildelte beløb til den enkelte flerstrengede forening kan som udgangspunkt ikke blive større end 300.000 kroner.

KLUBBER SKAL SØGE STØTTE VIA CentraltForeningsRegister HER

For at få udbetalt penge skal klubben have et CVR-nummer og en NemKonto!

Læs her, hvordan klubben får et CVR-nummer og en NemKonto, hvis den ikke allerede har det!