Onsdagens ekstraordinære kongres i Danmarks Cykle Union talte sit tydelige sprog.Ud af de 35 medlemmer af repræsentantskabet, der deltog ved den ekstraordinære kongres, stemte 22 for et mistillidsvotum til bestyrelsesmedlem Bo Belhage.

Gentagne brud på bestyrelsens forretningsorden og brud på gensidige aftaler, læk af oplysninger, hemmelige lydoptagelser fra bestyrelseslokalet, og injurierende beskyldninger mod bestyrelse, ledelsen og enkeltpersoner, var blot en række af de episoder, der skabte et umuligt arbejdsklima i bestyrelsen for Danmarks Cykle Union. Dråben, der fik bægeret til at flyde over, og bestyrelsen til at bede repræsentantskabet om ekstra ordinær kongres, var da Bo Belhage nægtede at underskrive årsregnskabet med tilhørende ledelsesberetning – endda efter at et statsautoriseret revisionsselskab havde revideret og godkendt det samlede regnskab. Dermed blokerede han for færdiggørelse af regnskab 2020, og ikke mindst gennemførsel af kongressens godkendelse af regnskabet, hvorfor den ordinære kongres endnu ikke har kunnet indkaldes.
Det fik bestyrelsens øvrige medlemmer til at opfordre til afholdelse af en ekstraordinær kongres, hvor repræsentantskabet skulle tage stilling til et mistillidsvotum til Bo Belhage.
Og her fik bestyrelsen således flertallets opbakning til at arbejde videre med udvikling af dansk cykelsport. Et arbejde der, på bestyrelsesplan har været hæmmet og blokeret med de mange obstruerende episoder.

Formand for Danmarks Cykle Union Henrik Jess Jensen er taknemmelig for den markante opbakning: ’nu er der forhåbentligt sat et tydeligt punktum, efter at repræsentantskabet og dermed cykelunionens øverste besluttende organ har talt. Jeg oplever en stor og positiv opbakning til at skabe den nødvendige arbejdsro, for at bestyrelsen igen kan arbejde målrettet, med at udvikle og skabe det bedste grundlag for vores mange klubber, frivillige og ryttere’, siger Henrik Jess Jensen og fortsætter ’Dansk cykling er inde i en meget positiv tid. På trods af udfordringerne fra Covid-19, skabes resultater på de internationale arenaer, som viser hvor stærke vi er i flere af cykelsportens discipliner. Og rundt om i klubberne kæmpes dagligt med at sikre medlemmernes muligheder for at dyrke deres sport trods de begrænsninger som vi alle er ramt af. Derfor er det også med ekstra stor glæde at jeg konstaterer at mange lokale ildsjæle lægger sig i selen her i påskedagene, for indenfor de gældende rammer at tilbyde cykelløb til den nationale elite hos herrer og damer, men også hvor børn og unge kommer ud at køre cykelløb’, slutter formanden.

Efter et klart flertal for et mistillidsvotum, udtræder Bo Belhage således af bestyrelsen for Danmarks Cykle Union, der fremover består af følgende medlemmer: Henrik Jess Jensen (formand), Palle Larsen (næstformand), Jens Panum Have, Hanne Blume, Jakob Knudsen og Pelle Clemmensen, der som suppleant indtræder i bestyrelsen.