Med ønsket om at styrke indsatsen og talentudviklingen i MTB, har Danmarks Cykle Union tilknyttet Benjamin Justesen som ungdomslandstræner i en halvtidsstilling.

Benjamin Justesen er i forvejen tilknyttet DCU i en stilling på deltid som landstræner for cyklecross, hvilket han fortsat vil have som ansvarsområde.

Om den nye rolle siger Morten Bennekou, Elitechef i DCU; ”Vi har i Danmarks Cykle Union, sammen med en række stærke danske MTB-klubber, arbejdet målrettet med MTB-disciplinen i en længere årrække. Vi ser nu effekten af dette arbejde, da vi på både herre- og damesiden, nu har flere ryttere i den absolutte verdenselite, samtidig med at MTB-disciplinen over de senere år har oplevet en mere end markant medlemstilgang i landets MTB klubber indenfor ungdomsrækkerne. Alene fra 2012 til 2020 har vi set en medlemstilvækst på 182%, fra 672 medlemmer til 1.896 i alderen 0-18 år. Med baggrund i denne udvikling, har vi set et åbenlyst behov for mere manpower på MTB-landstrænersiden i Danmarks Cykle Union. Derfor er jeg meget glad for, at vi nu er i stand til, med bistand fra Team Danmark, at kunne ansætte Benjamin som ungdoms-landstræner. Det vil helt naturligt medføre et skærpet fokus på talentudviklingen, samtidig med at vores nuværende landstræner Mads Bødker dermed i endnu højere grad end tidligere, vil kunne fokusere på eliten og de ryttere, som gerne skulle køre om medaljer under OL i Paris i 2024.”

Landstræner Mads Bødker ser forventningsfuldt på den nye udvidelse af trænerfunktionen; ”Den store succes og det momentum vi oplever i dansk MTB nu, er ikke kommet af sig selv, det har været et langt sejt træk, siden vores første MTB Talent samling i 2011 at nå til hvor vi er nu. Udviklingen var ikke sket uden det store arbejde der dagligt bliver gjort ude i klubberne hvor de unge ryttere bliver klædt godt på til en fremtid som MTB ryttere. Ansættelsen af Benjamin er også en anerkendelse at dette arbejde og betyder at vi kan give talenter og klubtrænere endnu mere tilbage. Vi har tidligt haft for øje at vi skulle skabe en inkluderende talentudviklingskultur hvor alle med lyst og mod på at køre MTB var velkomne på vores samlinger fra U15 og op. Til vores første samling var der 20 ryttere – de sidste mange år har vi været mere end 120 på de store landsdækkende samlinger” fortæller Mads Bødker og fortsætter; ”Ansættelsen af en ungdoms-landstræner er et vigtigt og nødvendigt næste skridt i vores talentudvikling. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg de sidste mange år har haft rigtigt mange bolde i luften og med to hænder har jeg ikke kunne gribe dem alle helt som jeg gerne ville. Ansættelsen af Benjamin betyder at vores to talent-udviklingsprogrammer ’MTB Talent’ og ’MTB Talent På Tværs’, vil få endnu større opmærksomhed – det er sidste ende her vores næste elite ryttere skabes. Det vil også give overskud til, at vi kan lave en mere målrettet indsats for de mange piger som heldigvis syntes at MTB er det sjoveste man kan lave på 2 hjul. Den nye fordeling betyder også at jeg vil få mere tid til vores elite ryttere og kan fokusere mere målrettet på opfyldelsen af vores målsætninger i forhold VM og ikke mindst OL i 2024” slutter Landstræner Mads Bødker.

Og det giver det næsten sig selv, at Benjamin Justesen ser frem til at komme i gang med arbejdet. Benjamin knytter disse ord på sin nye funktion: “Jeg er virkelig glad og stolt over at få ansvaret for ungdomsarbejdet i dansk MTB. Der er så meget talent på vej og mange ildsjæle som arbejder i samme retning i MTB verdenen. Det bliver helt sikkert en stor opgave, men en opgaver jeg glæder mig rigtig meget til. Jeg har længe ønsket at få mere tid i Danmarks Cykle Union til arbejdet med talent udvikling, og med den nye stilling, kan jeg sammen med cyklecross landstræner stillingen dedikere mig mere til al landsholdsarbejdet. Jeg vil fortsætte meget af det gode arbejde som allerede er i gang i "MTB talent" og "talent på tværs”, for det er her, de nye stjerner skal findes. Sammen med MTB landstræner Mads Bødker, vil jeg ligeledes have ansvaret for U19 landsholdet. Jeg ønsker her at skabe et dynamisk landshold, med fokus på udvikling og afprøvning af ryttere. Her vil jeg arbejde på at uddanne rytterne i både talentarbejdet og landsholdsarbejdet til, at blive mere informerede ryttere. Min tilgang er, at ungdomsarbejdet har fokus på udvikling før resultater og med den rigtige udvikling kommer resultaterne af sig selv” siger Benjamin Justesen og fortsætter: ”Jeg er rigtig glad for at DCU har set, at udviklingen i dansk MTB går så godt, at det har krævet flere hænder og jeg vil gøre mit bedste for at leve op til forventningerne. At jeg nu får et større engagement i DCU betyder, at jeg kan drage endnu mere glæde, af den store viden og erfaring som er i den sportslige sektor, med alle de andre landstrænere. Det gør også mit arbejde i cyklecross lettere og det gør det muligt for mig, at have større fokus her også, så begge discipliner kommer til at få glæde af den nye stilling,” slutter Benjamin Justesen, der allerede er tiltrådt sin nye funktion, der som omtalt varetages sammen med de opgaver han i forvejen har som landstræner for cyklecross."