Danmarks Cykle Union og Feltet.dk lancerer nu Uno-X Cup på Zwift, og satsningen er første skridt i ambitionerne om at etablere en egentlig superliga for dansk e-cykling.

Tirsdag den 5. maj køres første afdeling af den nye Uno-X Cup på Zwift, og selvom målet er både at tiltrække stærke udenlandske og de bedste hjemlige e-cykelryttere til løbene, er der klasser for ryttere på alle niveauer, fortæller Danmarks Cykle Unions e-cykling manager Rasmus B. Rasmussen.

”Både Feltet.dk og Danmarks Cykle Union har oplevet stor interesse for vores løb og cups, og ved at gå sammen kan vi tiltrække endnu flere ryttere, lave federe løb og skabe større opmærksomhed omkring cykelsportens nyeste disciplin,” siger Rasmus B. Rasmussen.

Stærkt streamingsetup til løbsserien
Uno-X Cup består af otte afdelinger, der køres hver tirsdag fra og med 5. maj til og med 23. juni, og samtlige løb vil blive streamet på Feltet.dk’s Facebook-side og YouTube-kanal samt Danmarks Cykle Unions kanaler – og ambitionerne er store ifølge Feltet.dk’s direktør, Jesper Johannesen.

”Vi har arbejdet målrettet på at få et endnu stærkere setup i forhold til både løb og streaming. Vi er glade for, at Alex Rasmussen har sagt ja til at være fast kommentator på Uno-X Cup. Det siger noget om niveauet at have en firedobbelt verdensmester med på holdet. Det har også været vigtigt for os, at Danmarks Cykle Union er gået ind i det her, og at vi er enige om at både disciplinen og rytterne fortjener at blive taget seriøst rent sportsligt,” fastslår Jesper Johannesen.

Streamingen produceres i samarbejde med Klaus Møller, som formentlig er den fremmeste ekspert i Danmark inden for Zwift-streaming i øjeblikket.

e-cykling for alle 
Hos Uno-X er den danske COO, Jørgen Lindemann, også meget glad for perspektiverne i e-cykling – og så er han meget begejstret for, at der er klasser fra A til D og en særskilt klasse for kvinder.

”Når vi siger, at vi leverer energi til dansk cykelsport, gælder det på alle niveauer og uanset alder og køn, og derfor er vi meget begejstrede for at være med til at skabe en Uno-X Cup for både eliten og alle andre e-cykelryttere. Det digitale univers er enormt spændende for os, og den her løbsserie præsenterer netop nogle af de nye muligheder på en meget positiv måde,” understreger Jørgen Lindemann.

For at kunne deltage i Uno-X Cup som dansk rytter, skal man registrere sig som medlem af DCU e-cykling - det er gratis og sker via: www.e-cykling.dk 

Du kan læse meget mere om løbsserien og e-sporten generelt på Feltet.dk's nye site kun om e-cykling:  www.feltet.dk/e-cykling/

Læs mere om regler, tilmelding og Uno-X Cup