Det har længe været efterspurgt, og i Danmarks Cykle Union er vi derfor glade for snart at kunne tilbyde en målrettet klubtræner-uddannelse for BMX.

Der bliver dagligt arbejdet med en nye uddannelsestilbud og ny uddannelsesstruktur i DCU, og i BMX er både "Træner 1" og "Træner 2" under udvikling og forventes at være klar til efteråret - og kurserne har med rette været et stort ønske fra landets klubber, forklarer talentkoordinator Niklas Laustsen, der er en af hovedarkitekterne bag uddannelsen:

”Skal vi have nye store talenter i dansk BMX, er der brug for dygtige klubtrænere. De er hele kernen i den grundlæggende udvikling af børn og unge i klubberne. Derfor har det også været et stort ønske, at der skulle laves en BMX klubtræner-uddannelse, og jeg er virkelig glad for, at vi snart kan tilbyde uddannelsen, så vi kan få endnu dygtigere trænere til at skabe endnu bedre miljøer i klubberne,” siger Niklas Laustsen.

Niklas Laustsen har en målsætning om, at uddannelsen er færdiggjort til 1. oktober og at de første trænere kan begynde uddannelsen i efteråret - første mål er at få udbudt "Træner 1" og derefter "Træner 2".

Information om kursusweekender kommer snart.