Danmarks Cykle Union har ansat Rasmus B. Rasmussen til at stå i spidsen for udviklingen af e-cykling – og han ser frem til både at hjælpe klubberne med at skabe nye medlemstilbud og til at etablere officielle e-cykelløb under DCU.

37-årige Rasmus Rasmussen er selv ivrig motionsrytter – både på landevejene og i de virtuelle landskaber – og har aktivt dyrket e-cykling de seneste fem år. Han glæder sig til arbejdet med at sikre endnu flere cykelsportstilbud i de danske klubber:

"E-cykling er inde i en rivende udvikling, som vi følger nøje i DCU. Vi har som målsætning at fortsætte de dialoger, som allerede er i gang med en lang række ildsjæle, og så at få skabt fundamentet for endnu større udbredelse af e-cykling - ikke mindst lokalt i klubber og foreninger rundt i landet. Og vi håber, der vil blive taget godt imod de første spadestik til etableringen af e-cykling som disciplin i Danmark," siger Rasmus Rasmussen.

E-cykling er ikke kun et sjovt træningsalternativ eller supplement til udendørs cykling, men en selvstændig disciplin med et stort potentiale i forhold til medlemsrekruttering og klubaktiviteter, fordi det åbner for nye fællesskaber – og det er især det sociale aspekt, der gør e-cykling unikt, mener Rasmus Rasmussen: 

"E-cykling er for alle. I de kolde vintermåneder er det oplagt at bruge e-cykling til at holde formen ved lige, og det er altid muligt at finde nogle på ens eget niveau at køre med og imod. Og så er det i øvrigt lige meget om du er over 80 eller under 18 – mulighederne i e-cykling er mange."

For DCU’s nye udviklingskonsulent er det ikke kun vigtigt at få etableret spændende medlemstilbud – det er også helt afgørende, at konkurrence-delen af e-cykling bliver omfattet af samme ”fair cykling”-standarder som i de øvrige discipliner:

"Erfaringen viser, at vi skal have stort fokus på, hvordan de officielle DCU-løb bliver afviklet, og hvilke krav vi stiller til deltagerne. Der er ryttere, som dyrker e-cykling ligeså målrettet og ambitiøst som i andre discipliner, og derfor tager vi opgaven med at sikre en ren sport alvorligt," fastslår Rasmus Rasmussen.

Rasmus B. Rasmussen er ansat pr. 1. august og vil i løbet af efteråret komme rundt til klubber over hele landet for at dele erfaringer, få input og udbrede kendskabet til e-cykling – og alle klubber, der har interesse i den nye disciplin, er velkomne til at kontakte ham på rasmus.rasmussen@slet-dette.cyklingdanmark.dk