Cyklecross-udvalget har fået tilgang af to velkendte medlemmer, så både nye og rutinerede kræfter vil være med til at udvikle sporten i de kommende år.

Potentialet og interessen for cyklecross i Danmark er inde i en positiv udvikling. Verdensstjerner som Mathieu van der Poel og Wout van Aert har i år formået at skabe endnu større opmærksomhed om cross-sporten ved at levere topresultater på landevejen – sidstnævnte kørte sig for alvor ind i det danske cykelpublikums hjerter ved at vinde PostNord Danmark Rundt, og begge være at finde på startlinjen i Bogense sammen med en masse danske cross-ryttere – og den store og positive opmærksomhed skal være et af hovedelementerne i at give sporten et nyt boost herhjemme.

Det forudsætter naturligvis en stærk og konstruktiv organisation, og da Alan Lange og Henrik Sørensen nu bliver en del af det nye crossudvalg - og med Kim Petersen i landstrænersædet og den sportslige organisation på plads frem mod VM i Bogense - er strukturen til at løfte og udvikle dansk cyklecross klar.

Arbejdet i det nye udvalg sparkes i gang med et informationsmøde og en workshop i Idrættens Hus den 23. august, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Målet med mødet er dels at orientere om de tiltag, udvalget har i tankerne, og dels at få en åben debat om, hvordan en fortsat positiv udvikling af sporten herhjemme kan sikres – og mødet byder desuden på oplæg fra Henrik Jappe, Kristian Liliendal, Henrik Sørensen og Joachim Parbo.