Ved dagens verdensmesterskaber i landevejscykling blev danske Kasper Asgreen nummer seks.

Fredag eftermiddag kørte tempogiganterne om kap i Italien, da der skulle findes en ny verdensmester i enkeltstartsdisciplinen. 24-årige Filippo Ganna (Italien) sejrede foran Wout van Aert (Belgien) og Stefan Küng (Schweiz). Gannas gennemsnitsfart på enkeltstarten var hele 52,98 km/t.

"Jeg synes, at Kasper Asgreen leverer en rigtig rigtig flot præstation - og en meget perspektivrig præstation. Han kører fornuftigt til første mellemtid, og så kører han topverdensklasse den sidste halvdel," lyder det meget rosende fra den danske landstræner Anders Lund.

"Det flugter meget godt med den dieselmotor, som man får af at køre en Grand Tour som Tour de France, man mister lige toppen, men til gengæld får man poweren til længden."

"Kasper Asgreen var absolut topverdensklasse på vej hjem, men han manglede lidt friskheden til at ramme topwattene på vej ud. Han gjorde det rigtig godt og var enorm koncentreret og han lod sig ikke slå ud."

Set med danske briller blev Kasper Asgreen altså nummer seks kun 47 sekunder efter Ganna. Den danske tredobbelte U23-verdensmester, Mikkel Bjerg, blev nummer 17.

"Mikkel er skuffet. Det der frusterer Mikkel er, at han egentligt føler, at han præsterede godt og havde god power. Så skal han lige vænne sig til at se, at der er et 7-tal efter 1-tallet. Der er et arbejde for hans trænere og for mig i at analysere, hvad der er op og ned i denne her præstation og så i virkeligheden bare at blive endnu skarpere til næste gang," tilføjer landstræneren.

"Mikkel skal bare slå kold vand i blodet og acceptere at tingene tager tid, inden man rammer verdenseliten," tilføjer landstræneren, som alt i alt var godt tilfreds med dagens præstation.

"Nu ser vi frem til linjeløbet søndag, hvor alle de danske ryttere er ankommet til hotellet og er ved at forberede sig til søndagens brag."

Lørdag køres kvindernes VM i linjeløb, hvor Danmark satser på, at Cecilie Uttrup kan køre et stort dansk resultat hjem, mens herrernes linjeløb køres søndag, hvor Jakob Fuglsang er kaptajnen.

Resultat
1. Filippo Ganna - Italien 35.54
2. Wout van Aert - Belgien +0.26
3. Stefan Küng - Schweiz +0.29
..
6. Kasper Asgreen - Danmark +0.47
17. Mikkel Bjerg - Danmark + 1.47