Nordiske Mesterskaber i banecykling afvikles 4.-6. oktober på Odense Cyklebane, hvor U17, U19 og eliteklasserne fra de nordiske lande skal kæmpe om medaljer i diverse discipliner. Derudover vil den nykårede tredobbelte U23-verdensmester i enkeltstart Mikkel Bjerg gøre et forsøg på at slå timerekorden, så der er lagt op til en begivenhedsrig weekend i Thorvald Ellegaard Arena.  

Fredag aften indledes årets NM med sprint for alle klasser, mens lørdagens program står på tidskørsel på henholdsvis 1.000 og 500 meter, keirin samt omnium. Og det er nogle af landets bedste baneryttere, der vil optræde på de skrå brædder i Odense. Blandt de danske eliteherrer er stærke navne som Julius Johansen og Niklas Larsen til start sammen med Årets Talent 2018, Frederik Wandahl - og hos elitekvinderne er de faste landsholdsryttere og flerdobbelte medaljetagere ved internationale mesterskaber Amalie Dideriksen, Julie Leth og Trine Schmidt alle at finde i feltet.

På sidstedagen af årets NM køres pointløb og team sprint, inden mesterskabet sluttes af med den populære parløbsdisciplin. Efter præmieceremonien vil Mikkel Bjerg, der i sidste uge for tredje år i træk blev U23-verdensmester i enkeltstart, forsøge at genvinde den danske timerekord, der i august blev sat af tempospecialisten Martin Toft Madsen og lød på på 53 kilometer og 975 meter. Mathias Norsgaard Jørgensen, der blev nummer fire til dette års U23-VM i enkeltstart, vil også forsøge sig på timerekorden, og Norsgaard er kommet ud af VM med en skarp form, så det skal blev spændende at følge, hvor tæt han kan komme på at sætte en ny dansk timerekord.

Som tilskuer søndag vil der altså både være mulighed for at følge en række af de danske baneryttere, der har kurs mod OL i Tokyo, og at overvære forsøget på at skrive dansk cykelhistorie, når Bjerg og Norsgaard rækker ud efter Toft Madsens timerekord.