Salling Fondene, KIRKBI og regeringen er gået sammen om at støtte dansk eliteidræt med 40 millioner kroner, som skal hjælpe danske atleter frem mod OL næste år, oplyser Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund.

Få kulturtilbud kan som idrætten samle danskerne, og i tid, hvor krisen truer med at sende danske elitesport i frit fald, vækker den økonomiske støtte stor glæde hos Danmarks Cykle Unions formand, Henrik Jess Jensen.

"Det er ikke bare glædeligt at opleve den store opbakning fra Salling Fondene og KIRKBI, der tager endnu en solid føring for sporten – det er decideret en livline til eliteidrætten, som vi og vores OL-atleter er meget taknemmelige for,” fastslår Henrik Jess Jensen.

”I Danmark har vi et unikt elitesportsligt samarbejde mellem forbundene, DIF, Team Danmark og en perlerække af dedikerede atleter med benene solidt plantet i dansk klubliv, og den fælles økonomisk ansvarlighed betyder, at vi forhåbentlig fortsat kan samle danskerne om enestående præstationer, som langt større nationer kun tør drømme om.”

Ifølge pressemeddelelsen fra Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund vil Salling Fondene støtte med yderligere 15 millioner kroner frem mod det udskudte OL næste sommer. Fondene har siden 2009 doneret 125 millioner kroner til Team Danmark og sikret et markant og langvarigt løft til dansk eliteidræt – og den opbakning fortsætter altså nu, fortæller Per Bank, administrerende direktør i Salling Group.

”Ikke mindst i en tid som denne er det vigtigt at huske, hvor langt vi kan nå sammen. Om nogen minder Danmarks bedste atleter os netop om styrken ved sammenhold og store præstationer. Derfor er vi fra Salling Group og Salling Fondenes side glade for at kunne fortsætte vores langsigtede samarbejde med dansk eliteidræt og i en tid fuld af usikkerhed for atleterne hjælpe dem til klarhed over deres muligheder frem mod OL og PL næste år,” siger Per Bank.

KIRKBI har hidtil støttet Danmarks Idrætsforbund med 40 millioner kroner frem mod OL og PL i Tokyo, og på grund af udskydelsen udvider KIRKBI nu partnerskabet økonomisk og donerer ekstraordinært 10 millioner kroner for at sikre, at de danske atleter kan have optimale forberedelsesbetingelser frem mod legene i Tokyo.

”KIRKBI indgik en partnerskabsaftale med DIF tilbage i 2017, og vi har igennem de seneste fire år oplevet en helt utrolig positiv respons fra DIF og ikke mindst de OL- og PL-atleter, som har haft gavn af partneraftalen. Derfor var det åbenlyst for os at forlænge aftalen og være med til at sikre en optimal forberedelse for atleterne. Det helt centrale for os igennem de seneste års samarbejde har været at støtte atleterne, som er vigtige rollemodeller – ikke mindst for børn og unge. OL- og PL-atleterne realiserer drømme, de er dybt passionerede omkring deres sport, og de minder os alle om, at det er muligt at nå selv de mest ambitiøse mål. Det synes vi er både vigtigt og inspirerende,” siger Søren Thorup Sørensen, CEO i KIRKBI  

Aftalen betyder, at Salling Fondene fortsætter sin støtte med yderligere 15 mio. kr. til Team Danmark, der primært skal gå til arbejdet med atleter og trænere, mens KIRKBI donerer 10 mio. kr. til Danmarks Idrætsforbund til forberedelse af OL og PL. Regeringen giver en særbevilling på 15 mio. kr. til at dække de ekstraordinære omkostninger, der er forbundet med at udskyde OL og PL til 2021.