Den oprindelige plan var klar. Kombinationen af mudder, strabadserende forhindringer, ryttere med ild i øjnene og et ivrigt publikum, skulle have skabt en stemning, omkring den legendariske cykelbane i Aarhus, der kunne matche en belgisk cykel cross fest. Sådan gik det desværre ikke. De nye restriktioner har nemlig medført, at DM afvikles som et event kun for eliteryttere og uden tilskuere.

Bag søndagens event står Grote Prijs CK Aarhus, med Joachim Parbo som arrangør.

Og på trods af ændringer og restriktioner, så er der lagt op til et rigtigt flot DM i cykle cross, med stærke ryttere til start.

Det var meningen at DM-weekenden skulle have budt på løb også i B&U klasserne, masters klasser samt herre U19 klassen. I stedet bliver DM afviklet for de internationale UCI-medaljeklasser, med undtagelse af junior klassen. Disse klasser er dame Elite, herre u23 og naturligvis herrernes A klasse. Dette blandt andet for at sikre, at de bedste danske ryttere kan få verdensranglistepoint - og sportens niveau derved kan opretholdes.

Og det er spændende profiler, der er til start i de tre klasser. På herresiden kommer duellerne nok til at stå mellem Jonas Lindberg og den forsvarende danske mester Sebastian Fini. I U23 klassen ses ryttere som

Oliver Vedersø Sølvhøj, der for blot halvanden måned siden kørte sig til en flot 11.plads ved sit første World Cup i tjekkiske Tabor og den forsvarende danske U23-mester, Joshua Gudnitz. Blandt de deltagende ryttere i dame eliteklassen, er en af storfavoritterne givetvis Caroline Bohé, der er forsvarende dansk mester.

Selve afviklingen sker med U23 og dame elite som én start og herre elite i selvstændig start.

Og selvom det er tilladt at ærgre sig over at gå glip af muligheden for at opleve kobjælder, fest og mudder live, så har arrangørerne sikret 2 timers TV-dækning. Du kan se DM i cykle cross på TV-kanalen SPORT LIVE, som dækker løbene i fuld længde fra kl. 19 søndag.

Så på trods af forhindringer, såvel på banen som de af Covid-19 skabte, så er der lagt op til et flot DM i cykle cross på søndag den 10. januar