24.-25. september og 1.-2. oktober køres årets sidste afdelinger af World Cuppen i BMX i Bogotá, Colombia. Disse løb er enormt vigtige, da det er de allerførste World Cup-afdelinger, som tæller til OL.

Den 1. august åbnede kvalifikationen til OL i Paris 2024, og det betyder, at BMX-rytterne skal ud at høste gode point for at sikre dansk deltagelse til OL. Åbningen af kvalifikationen har betydet, at landsholdets U23-ryttere er rykket op i eliteklassen for at hjælpe med at forsøge at sikre, at Danmark bliver repræsenteret ved OL.

Landsholdet er nu draget til Bogotá for at køre årets sidste World Cup-afdelinger. Holdet består af:

Dorte Balle – Limfjord BMX
Rikke Balle – Limfjord BMX

Magnus Dyhre – Taulov BMX
Jakob Sardag – Roskilde BMX
Kasper Olsson – Københavns BMX

"Som tidligere på sæsonen tager vi afsted til World Cup med en god fornemmelse i maven; trods det at alle vores ryttere nu deltager i eliteklassen," udtaler landstræner Klaus Bøgh Andresen. "Det har været en fornuftig periode med mindre løbsdeltagelse, og rytterne har også haft lidt ferie efter VM."

Rytterne har siden VM brugt tid på at få nogle C1-resultater i hus, som kort fortalt er nogle løb, der giver færre point end fx en World Cup-sejr. I forrige weekend deltog Magnus Dyhre, Jakob Sardag og Kasper Olsson i et løb i Holland, hvor de blev henholdsvis 1, 2 og 4.

Selvom OL i Paris stadig er to år ude i fremtiden, er det et langt, sejt træk, hvor blandt andet World Cuppen er et skridt mod brugbare point. Hvert point kan vise sig at være afgørende i sidste ende.

U23-verdensmesteren Malene Kejlstrup er desværre ude med en brudskade og stiller derfor ikke til start i Colombia.