Den 9. august skydes det nye skandinaviske World Tour-cykelløb for kvinder i gang. Starten går fra kongens Nytorv med mål i Helsingør.

Første etape køres i Danmark, og starten bliver nærmest ikonisk med sit udgangspunkt på Kongens Nytorv midt i hovedstaden. Etapen bringer rytterne fra Kongens Nytorv gennem Kongernes Nordsjælland – måske med rette omdøbt til Dronningernes Nordsjælland – med mål i Helsingør.
Hele verdenseliten med de stærkeste kvinderyttere i verden forventes til start, når rytterne ruller af sted tirsdag den 9. august. Der er dermed lagt op til en fantastisk første etape, når verdens bedste kvinderyttere sætter kurs fra startbyen København mod målbyen Helsingør; to historiske byer, der således danner kulissen for første etape og de allerførste kilometer i løbets historie.

POSTNORD, mangeårig partner og sponsor for Danmarks Cykle Union og dermed for dansk cykling, har valgt at være sponsor for løbets første etape.
”Vi er utroligt stolte af at være sponsor af den danske etape. Cykelsport er en del af danskernes DNA og i den grad også en del af PostNords DNA, så det var en naturlighed, at vi selvfølgelig skulle støtte op om et World Tour-kvindeetapeløb her i Norden,” siger Stine Sander, Vice President Parcels & Communication. ”Det her er stort for os. Vi har været stolt sponsor af PostNord Danmark Rundt i rigtig mange år, men har manglet en kvindelig pendant at støtte for at sikre den ligestilling, som vi i PostNord vægter højt. Derfor glæder det os meget, at de tre nordiske cykelunioner og forbund i fællesskab har skabt et cykelløb for den kvindelige verdenselite.”

Martin Elleberg Petersen, direktør i Danmarks Cykle Union, er meget glad for opbakningen fra POSTNORD: 
”Vi er meget glade for den opbakning, PostNord viser til World Tour-kvindeetapeløbet og til dansk cykling generelt. Når POSTNORD vælger at blive medsponsor i Tour of Scandinavia, viser det, hvor tæt og vigtig en samarbejdspartner til DCU PostNord er, og det, at vi som stærke partnere sammen kan løfte denne nye satsning, giver spændende fremadrettede muligheder i forhold til at styrke kvindecykling i Danmark,” siger Martin Elleberg Petersen.

Fra København til Halden
Løbet starter den 9. august i København. Første etape bringer rytterne fra København til Helsingør.
Derefter gælder det den svenske etape med start i Orust nord for Göteborg. Den svenske etape går nordover med mål i grænsebyen Strömstad.
Gamle Østfold er dér, hvor Ladies Tour of Norway i sin tid er startet, og derfor foregår de fleste af de norske etaper i netop Østfold. Først fra Moss til Sarpsborg via Son, Våler, kysten ved Saltnes og Onsøy til udkanten af Fredrikstad og frem til målet i Sarpsborg.
Fredagens etape er den såkaldte ”Indre Østfold - etape”. Start i Askim og mål i Mysen.
”Dronningetapen” køres lørdag den 13. august. Starten går i Vikersund med skihopbakken som baggrund. Herefter køres mod Noresund, hvor den 10 km lange stigning op til målet ved Norefjell Ski & Spa starter. Her kan løbets afgørelse måske finde sted.
Sjette og sidste etape går fra Lillestrøm til målbyen Halden, hvor det spektakulære løb skal finde sin afslutning på tre afsluttende runder.


Yderligere informationer findes på: www.battleofthenorth.eu/