I weekenden blev U23 DM kørt i og omkring Rødvig på Stevns, der således dannede rammerne for såvel lørdagens enkeltstart som søndagens linjeløb.

Der var, vanen tro, lagt op til to spændende løbsdage, når danmarksmesteren i hhv. enkeltstart og linjeløb skulle findes.
Lørdag gjaldt det enkeltstarten hvor rytterne skulle tilbagelægge 30 kilometer på det arrangørerne betegnede som en hård teknisk rute, med en masse små veje med masser af sving.
Det tog nu ikke pusten fra Johan Price-Peitersen (Uno-X Pro Cycling Team) der vandt enkeltstarten med 46 sekunder ned til Marcus Sander Hansen (BHS - PL Beton Bornholm). Derved kan den kommende Bahrain – Victorious rytter nu kalde sig både U23 verdensmester, europamester og danmarksmester i enkeltstart.

Podiet til U23 DM i enkeltstart endte således:
U23 danmarksmester Johan Price-Pejtersen (Uno-X Pro Cycling Team)
#2 Marcus Sander Hansen (BHS - PL Beton Bornholm)
#3 Julius Johansen (Uno-X Pro Cycling Team)

Søndag gjaldt det så linjeløbet. Her skulle rytterne køre 12 omgange, hvilket gav en total distance på i alt 165 km. Og det blev et rigtigt mandfolkeløb på de udfordrende veje omkring Rødvig. Og for den 22-årige Frederik Irgens (BHS - PL Beton Bornholm), blev søndagen rigtig god. På næstsidste omgang lykkedes det Frederik Irgens og Søren Vosgerau (Team Sparekassen Vendsyssel Aalborg) at komme afsted i et to mands udbrud. De to holdt frem til kun et par kilometer før mål, hvor Irgens i den grad strammede kæden og angreb så hårdt, at Søren Vosgerau ikke kunne sidde med. Derved kørte Irgens solo over målstregen i Rødvig.

Podiet til U23 DM i linjeløb endte således:
U23 Danmarksmester Frederik Irgens Jensen (BHS - PL Beton Bornholm)
#2 Søren Vosgerau (Team Sparekassen Vendsyssel Aalborg)
#3 Kristian Siig Hessel (Team CO:PLAY Giant)

Foto: @Hestkjaer