Det blev til favoritsejre ved DM i holdløb, da Riwal-Readynez Cycling Team overtog tempotronen hos herrerne og Team VIRTU Cycling gentog bedriften fra sidste år hos kvinderne.

Der var dækket op til byfest i Glyngøre, og selvom det danske sommervejr ikke just viste sig fra sin bedste sidste, blev der leveret flotte præstationer i den klassiske disciplin. Regnen satte sit præg på mesterskaber og veje, men den smukke rute i det nordjyske var ikke så teknisk, at det syntes afgørende for udfaldet.

På forhånd var der hos herrerne lagt op til en duel mellem de tempo- og formstærke hjemmebaneyndlinge fra coloQuick Cycling og så prokontinentalholdet Riwal-Readynez Cycling Team med sidstnævnte som en lille favorit, men også sidste års mestre - BHS-Almeborg Bornholm - kunne blande sig i guldkampen.

I sidste ende viste Riwal sig at være de stærkeste med blandt andre sidste års VM-bronzevinder i U23-enkeltstart, Mathias Norsgaard Jørgensen, til at holde farten oppe, og de tilbagelagde de 47,1 km på 54 minutter og 20 sekunder - en gennemsnitsfart på præcis 52 km/t. Sølvmedaljerne gik til coloQuick Cycling, der var blot 20 sekunder langsommere end Riwal, mens BHS-Almeborg i år måtte nøjes med bronze - 36 sekunder efter vindertiden.

Hos kvinderne var WorldTour-holdet Team VIRTU Cycling storfavoritter, og selvom udfordrerne fra Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk leverede en fantastisk fighterindsats, var VIRTU i en klasse for sig.

Louise Norman Hansen, Birgitte Krogsgaard Andersen og Christina Siggaard kørte de 31,4 km i tiden 42.26, mens RYTGERs Michelle Quaade, Trine Andersen og den danske U19-mester Mie Saabye kom over stregen i næsthurtigste tid, der var godt to minutter langsommere. Herning CK rundede podiet af i Glyngøre.

Hos U19-herrerne blev det også til en favoritsejr, da Team NPV-Carl Ras Roskilde Junior vandt foran Team ABC Junior, der i øjeblikket fører både den individuelle og holdkonkurrencen i årets Uno-X Cup. Bronzen gik til Team Mascot Workwear.