Når den 29. udgave af PostNord Danmark Rundt køres 21.-25. august 2019, bliver det med start i Silkeborg og mål på Frederiksberg Allé. 727 kilometer venter rytterne fordelt på fem etaper.

Torsdag præsenterede Danmarks Cykle Union og løbsdirektør Jesper Worre PostNord Danmark Rundt-ruten 2019 i Silkeborg, og de 727 kilometer, der venter rytterne, er fordelt på fem etaper således:

21. august | 1. etape: Silkeborg – Silkeborg 170 km
22. august | 2. etape: Grindsted enkeltstart 17 km 
23. august | 3. etape: Holstebro – Vejle 200 km
24. august | 4. etape: Korsør – Asnæs Indelukke 175 km
25. august | 5. etape: Roskilde – Frederiksberg 165 km

Se flere etapedetaljer her

Onsdag 21. august lægger Silkeborg Kommune asfalt til 1. etape, mens Frederiksberg Allé for 23. gang i historien danner rammen om finalen, der i 2019 køres søndag 25. august.

"Ruten byder på tre hårde etaper, en tidlig enkeltstart og den traditionelle afslutning på Frederiksberg Allé. Selve ruteforløbet er i år ændret markant i forhold til tidligere, fordi enkeltstarten køres allerede på 2. etape. Det betyder, at de hårde etaper på tredje- og fjerdedagen, der begge slutter opad, kan bruges til at distancere enkeltstartsspecialisterne i klassementet," siger Jesper Worre.

"Den hårde rute bliver kombineret med mindre forudsigelighed i det samlede klassement, fordi vi i 2019 kører med tre bonusspurter om henholdsvis 3, 2 og 1 bonussekund til de tre første. Allesammen tiltag, der skal være med til at skabe betingelserne for en masse godt og underholdende cykelløb og forhåbentlig spænding hele vejen til målstregen på Frederiksberg Allé."

I Silkeborg kommune er der stor glæde over, at kommunen i 2019 lægger asfalt til løbets 1. etape:

"Vi er både glade og stolte over at kunne præsentere 1. etape med Silkeborg som centrum. Efter præsentation og start på Torvet i Silkeborg, kan man knap fire timer senere opleve finalen på Vestre Ringvej, med en hård Hvinningdal-stigning på den afsluttende rundstrækning. Der venter rytterne en hård etape i det fine cykelterræn der omkredser Silkeborg. Det er en begivenhed, der vil tiltrække rigtig mange tilskuere," siger Silkeborgs borgmester Steen Vindum.

Foreløbig har 15 hold - heriblandt fire danske - meldt sig klar til den danske tour:

"I år kørte vi lige efter Tour de France, hvor vi i 2019 flytter løbet til senere i august. Flytningen skulle gerne betyde, at de danske tour-stjerner får mulighed for at deltage. Vores sidste etaper i weekenden ligger samtidig med starten på Vuelta a España og World Tour-løbet i Hamburg, men jeg er stadig fortrøstningsfuld i forhold til at samle et endnu bedre felt i 2019, end vi havde i år," fastslår Jesper Worre.

"Den foreløbige liste på 15 hold ser meget fin ud med Team Jumbo Visma og Team Sunweb som absolutte topmandskaber. Den store nyhed på hjemmefronten er selvfølgelig, at Riwal Readynez bliver Pro Kontinentalhold i 2019. Det bliver vanvittigt spændende, om de kan leve op til den nye status som Danmarks højest rangerede cykelhold," siger løbsdirektøren.

"De tre danske kontinentalhold er allerede udtaget, ligesom vi gjorde det sidste år, fordi de igen og igen beviser, at de kan køre op med højere rangerende internationale mandskaber på hjemmebanen. BHS-Almeborg Bornholm vandt i 2018 holdkonkurrencen samlet og sluttede med Rasmus Quaade som nummer to i klassementet. De resultater taler deres eget tydelige sprog," slutter Worre.

PostNord Danmark Rundt er rangeret 2HC på UCI’s Europe Tour, niveauet under UCI’s World Tour.