Som ventet blev kampen om DM-titlen et tæt og intenst opgør mellem mellem Sebastian Fini Carstensen og Simon Andreassen, og efter endnu en spændende nyklassisk duel blev podiet en tro kopi af podiet fra sidste år - og altså igen med Fini øverst.

Selvom unge Jonas Lindberg i starten fulgte godt med Fini og Andreassen, tabte han langsomt fart og røg tilbage til gruppen bag favoritterne, og derfor formede løbet sig hurtigt som forudsagt. De to etablerede stjerner lagde tidligt klar afstand til resten af feltet og kunne fokusere på den benhårde guldkamp - men det gjorde bestemt ikke DM-dramaet mindre interessant, for mens Fini og Andreassen fortsatte tvekampen om guldet, blev der for alvor kørt væddeløb om bronzemedaljen.

Stærke navne som Jonas Lindberg, Alexander Young Andersen, som er ny i seniorklassen, rutinerede Benjamin Justesen og Niklas Petersen skiftedes til at føre i jagten på DM-podiet, men ud på sidste omgang satte veteranen Justesen kollegerne på plads og kørte endnu en flot bronzemedalje hjem.

Det blev også på sidste omgang, at Sebastian Fini slog det afgørende hul - og på målstregen havde han med ti sekunder til Andreassen tid nok til at fejre sin tredje DM-titel i træk på behørig vis. 

Hos U19-herrerne blev det også en af forhåndsfavoritterne, Markus Kaad Heuer, der kunne iføre sig DM-trikoten efter et tæt løb, hvor Tobias Lillelund tog sølvet og Ian Millenium bronzen.