Nove Mesto er ikke bare den største og mest velbesøgte World Cup-afdeling, men også et sted hvor danske ryttere traditionelt præsterer rigtig godt – og det blev weekenden atter et lysende eksempel på, da hele seks danske ryttere ud af 10 mulige kørte sig til top 10-placeringer.

Selv med afbud fra Annika Langvad, der i 2016 sikrede XCO VM-titlen i netop Nove Mesto, blev det en forrygende weekend i Tjekkiet, og rytterne viste igen, at potentialet i dansk MTB er kolossalt. De mange toppræstationer og ikke mindst den store bredde i toppen af dansk MTB glæder naturligvis landstræner Mads Bødker:

”Jeg er helt vidt glad for rytternes præstationer - de kommer alle fra det MTB-talentprogram, jeg var med til at starte helt tilbage i 2011, og de er nu ved at bide sig fast i verdenseliten, hvilket næsten var helt utænkeligt dengang,” fortæller Mads Bødker fra Tjekkiet.

Hos U23-herrerne var Simon Andreassen, Jonas Lindberg og Alexander Young til start, og på en rute, der mindede mere om dansk terræn end sidste weekends rute i Albstadt, tog Simon Andreassen for alvor revanche og kørte sig på podiet – et resultat, der giver optimisme hos Mads Bødker:  

”Simons flotte 3.-plads viser, at han er på vej tilbage til det niveau, han havde i 2016, og Jonas bliver nr. 10 i et løb, hvor han ikke selv syntes, at han var lige så godt kørende som i Albstadt. Alexander starter midt i det 150 mands store felt og bliver fanget i kø og får alligevel kørt sig op til en 40.-plads med nogle gode omgange undervejs,” fortæller landstræneren.

Caroline Bohé blev ligeledes nr. 10 hos U23-kvinderne på en dag, hvor hun ikke helt kørte op til sit bedste.

Ny stor præstation af Degn – og Heby på podiet
I kvindernes eliteklasse måtte det største danske håb, Annika Langvad, rejse hjem efter short track-løbet om fredagen. Langvad var langt fra toppen og valgte at fokusere på at komme 100 % tilbage til de næste World Cup-løb i starten af juli – til gengæld leverede Malene Degn endnu et fantastisk resultat, da hun kørte sig ind på 5.-pladsen:

”Malene var sidste uges store overraskelse i Albstadt, men hun viste, at det ikke var en enlig svale. Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke havde set det komme allerede nu, men man må bare tage hatten af for, at hun præsterer på så højt et niveau i sit debutår i elitefeltet,” siger Mads Bødker.

I damejunior var Sofie Heby opsat på at vise, at hun er stærkere, end 9.-pladsen i Albstadt var udtryk for – og det lykkedes til fulde med en fornem 3.-plads:

”Vi har siden Albstadt arbejdet med hendes tilgang til løbene og lagt en anden løbsstrategi. Hun fulgte planen til punkt og prikke og blev nr. 3, hvilket er en stor forløsning for hende efter nogle løb, som ikke helt har levet op til hendes potentiale,” fastslår landstræneren.

Fini fortsætter fremgangen
Sebastian Fini bevæger sig fra løb til løb op i hierarkiet i det ekstremt stærke elitefelt hos herrerne, men efter 30.-pladsen i Albstadt var spørgsmålet, om fremgangen kunne fortsætte – og det kunne den:

”Sebastian Fini er i sit livs form for tiden. Efter sidste uges 30.-plads, hvor to styrt forhindrede ham i et bedre resultat, blev han i dag 22. Han lå længe i gruppen, der kørte om placeringerne fra 9 til 14, men han blev desværre fanget bag et styrt på tredjesidste omgang og mistede kontakten til gruppen,” fortæller Bødker.

De danske herrejuniorer - Markus Heuer, Tobias Lillelund og Hans Landbo – viste også lovende takter, og Heuer var tæt på endnu en dansk podieplads i Nove Mesto, da han sikrede den sjette top 10-placering:

”Markus bliver nr. 4 i tæt kamp om 2.-pladsen. Han har haft en periode med defekter og styrt, så hans hovedfokus i dagens løb var at køre lidt mere afventende og fokusere på at køre alle linjer perfekt. Tobias kører et stabilt løb og bliver 21, og Hans bliver 29 efter at have været langt tilbage med ondt i ryggen på de første omgange, men da det slap kørte han nogle rigtigt gode omgange,” slutter den danske MTB-landstræner, Mads Bødker.