Vi varmer op til femte afdeling af Shimano MTB Liga

Søndag den 17. september lægger legendariske “Nørreskoven” spor til spor til femte afdeling af Shimano MTB Liga 2023.
Tidligere har her været afholdt Race Days, DM, Nordisk Mesterskaber. Ja, selv Manuel Fumic har været forbi Nørreskoven, hvor han straffede bakkerne hårdt. Sidst Mountainbike Club Vejle holdt løb i Nørreskoven var ved DM i 2020. Der er siden da sket en del i dansk Mountainbike, så det bliver spændende at se, hvem der tager sejren med hjem. Ruten bliver formentlig den rute i år, der kommer til at byde på allerfleste højdemeter og masser af tekniske nedkørsler. Desuden forventes relativ stor opbakning af udenlandske ryttere, da det er et Kategori 1 løb. P.t. har der været interesse fra Sverige, Norge, Tyskland og Italien.

Det er et nyt hold som står for at arrangere løbet, og der har været gang i planlægningen i et år.
Vi har spurgt klubbens formand om betydningen af at holde sådan et stort arrangement:
Michael Stahl siger: “Det er et privilegie igen at få mulighed for at afvikle løb i Vejle. Mountainbike Club Vejle er inde i en rivende udvikling for både B&U, Senior Elite og vores motionsafdeling, så det er dejligt igen at kunne tilbyde rytterne, løb på hjemmebanen. Det har krævet stort frivillig engagement på tværs af klubben i løbet af året og på selve løbsdagen er mere end 65 hjælpere i gang, for at sikre den bedst mulige oplevelse for alle deltagere. Det er nye kræfter der har været involveret i løbsgruppen, så der er tænkt flere nye tanker ift. tidligere år. Vi ser derfor med spænding frem til tilbagemeldingerne fra både deltagere og tilskuere”.

Vejle Idrætsefterskole lægger faciliteter til arrangementet og der er et rigtigt godt samarbejde mellem klubben og skolen. Mange mountainbikere har uddannet sig på VIES og kørt skoven tynd, så en del ryttere må formodes at være hjemmevant netop her. En af dem, Oliver Vedersø Sølvhøj, som tidligere på året vandt World Cuppen i Nove Mesto, kører i Mountainbike Club Vejle og har gået på VIES.
Oliver udtaler: “Det er altid specielt at køre i Nørreskoven og det er der drengedrømmen startede, så det har en vis betydning for mig. Jeg håber at gæsterne kommer med god stemning, så skal vi ryttere sørge for der bliver kørt et spændende og seværdigt cykelløb”.

Ungdomsrytterne skal både dyste i XCO samt teknikøvelser. Der er pres på, når man skal koncentrere sig. Øvelserne skal fremme leg og derigennem kontrol på cyklen. Teknikøvelserne træner desuden koncentrationen, konkurrencesituationen og den generelle teknik.
Du kan se øvelserne HER

Så hermed en opfordring til at komme i skoven den 17/9. Der er altid garanti for fed underholdning i Vejle’s bakkede terræn. Løbet afholdes på Ørnebjergvej 28, 7100 Vejle, mellem 9.30 og 17.00. Dame Elite starter kl. 11.45 og Herre Elite kl. 15.15

Har du ikke fået tilmeldt dig til dette fede arrangement, så gør det nu.
Du kan tilmelde dig og læse mere HER