Simone Tetsche Christensen kørte sig i finalen både lørdag og søndag, da 3. og 4. afdeling af årets European Cup blev afviklet i belgiske Zolder – og lørdag sikrede hun med en tredjeplads årets første internationale podieplacering og beviste, at hun skal regnes blandt medaljekandidaterne, når VM køres på samme bane senere på året.

Landstræner Klaus Bøgh Andresen måtte lade Kasper Olsson blive hjemme med en brækket hånd og Jimmi Therkelsen med en brækket finger, og derfor var kun Simone Tetsche Christensen og Andreas Wöhlk til start hos eliten i weekendens to European Cup-afdelinger – til gengæld kunne landstræneren så især glæde sig over Tetsche Christensens præstation, der lover godt for fremtiden:

”Simone har udviklet sig meget under sit ophold på UCI-centret, som hun også er her i Zolder med. Hun er endnu mere fokuseret og har virkelig flyttet sig mentalt, og med det niveau, hun har vist i weekenden, er jeg sikker på, at vi kan vente flere store resultater de kommende sæsoner,” siger Klaus Bøgh Andresen.

I søndagens finale styrtede Simone Tetsche, men kom på cyklen og trillede i mål som nummer seks - og Klaus Bøgh Andresen peger på, at de ryttere, som kørte sig i kvindernes finaler i weekenden, er de bedste i verden, og at konkurrencen bærer klart præg af, at vi er i et OL-kvalifikationsår:

”Alle de bedste ryttere er her i Zolder, fordi det både er et led i forberedelserne til næste uges World Cup i Manchester og til årets VM på den her bane. Og det er meget tydeligt, at konkurrencen spidser til frem mod OL næste år – der er en helt anden intensitet i løbene, hvilket kan resultere i styrt, men netop derfor er det også meget positivt, at Simone kører med i toppen,” fastslår landstræneren.

Andreas Wöhlk var uheldig at styrte under opvarmningen og måtte derfor sætte kursen mod Danmark tidligere, end han havde håbet, og derfor har Klaus Bøgh Andresen også kun Simone Tetsche Christensen med til World Cuppen i Manchester om en uge - men han forventer, at også alle tre danske herrer er med, når næste World Cup-afdeling køres i Papendal:

”Vores nye tilgang til elite- og talentarbejdet betyder, at vi ikke tager ryttere med, som ikke er klar. Vi tager ikke af sted bare for at være med, men for at præstere. Herrerne mangler lige nu det sidste niveau, hvilket primært skyldes skader, men vi arbejder målrettet mod, at de kan levere en god indsats ved næste World Cup,” understreger Klaus Bøgh Andresen.

UCI BMX World Cup i Manchester køres 27. og 28. april.