Simone Tetsche Christensen har været igennem en længere skadesperiode, der begyndte i midten af oktober, men nu lysner det heldigvis, og den danske BMX-stjerne ventes at være klar til sæsonens vigtig OL-kvalifikationsløb.

En kombination af smerter i højre ben og ømhed i ryggen har sat Danmarks bedste kvindelige BMX-rytter ud af spillet i en længere periode, og selvom en lang række specialister har arbejdet på højryk for at få hende på højkant, har det været svært at lokalisere og behandle skaden.

Nu ser det dog endelig ud til, at der er fundet en løsning, og fredag skal Christensen derfor under kniven og have taget prøver af en inflammation (osteomyelitis) i højre lårbensknogle. Og lægerne forventer, at hun kan træne igen om 6-8 uger.

Skaden har betydet, at Simone Tetsche Christensen i samarbejde med blandt andre elitekoordinator Klaus Bøgh Andresen har været nødsaget til at begrænse træningen og finde alternative metoder - alligevel er Andresen fortrøstningsfuld:

"Jeg er helt sikker på, at Simone nok skal komme hurtig tilbage, og hun kan stadig nå at blive klar til VM, EM og et par af World Cup-afdelingerne," fastslår elitekoordinatoren.