Der er lagt op til den helt store dyst, når der blandt verdens bedste herreryttere skal findes en ny verdensmester.

Søndag kører herre Eliten det løb der afgør hvem der skal bære de eftertragtede regnbuestriber for det næste år. 194 ryttere står klar i boksen, når startskuddet går klokken 10:25 i Antwerpen. Herefter skal der tilbagelægges 268 kilometer før den nye verdensmester er fundet.
Når feltet rammer Leuven, skal de også ud på såvel rundstrækningen i Leuven, som den såkaldte Flandern rundstrækning. Her kører de først halvanden omgang på Leuven rundstrækningen, en omgang på Flandern rundstrækningen, herefter køres fire omgange på Leuven rundstrækningen, en omgang på Flandern rundstrækningen for til sidst at ramme finalen, hvor de skal køre 2,5 omgang på Leuven rundstrækningen, før de krydser målstregen for sidste gang.

Leuven rundstrækningen indeholder fire stigninger og Flandern rundstrækningen seks stigninger, så sammenlagt runder dagens løb 2.562 højdemeter på de 268 Kilometer.

De danske ryttere er skarpe og kampklare og der er ingen tvivl om at de rød/hvide farver vil være meget synlige i kampen om regnbuetrøjen. Anders Lund er dirigenten, der holder taktstokken over den danske trup, der består af: Kasper Asgreen, Magnus Cort Nielsen, Mikkel Frølich Honoré, Michael Valgren Hundahl, Mads Pedersen, Andreas Lorentz Kron, Mads Würtz Schmidt og Mikkel Bjerg.

Her finder du rutekortet
Her finder du startlisten