Ved weekendens World Cup i Lenzerdeide, Schweiz blev Sofie Heby Pedersen en flot nummer 1.

Det var på stregen det skulle afgøres, og her slog Sofie Heby Pedersen, franske Line Burquier, mens hollandske Puck Pieterse blev nummer tre, med lidt over et minut til de to forreste.
Sofie Heby Pedersen nåede dermed sæsonens foreløbige højdepunkt, med sejren i U23 World Cuppen i Lenzerheide.
Det er den anden U23 World Cup sejr i historien til en dansk kvinde – den første vandt Malene Degn i 2018.

Landstræner Mads Bødker siger: ”Sofie var meget glad for ruten i Lenzerheide og var virkeligt opsat på at viske skuffelsen over 4 pladsen til EM væk. Sofie har i år taget et kæmpe skridt frem – hun nærmer sig top 20 på verdensranglisten med stormskridt.” slutter Mads Bødker.

Sofie Heby selv er naturligvis meget glad: “Det er fantastisk det her. Jeg vidste jeg var i god form og kørte min chance i dag. Det var et af de fedeste cykelløb jeg nogensinde har kørt. Jeg kørte konservativt i starten af løbet og fandt ud af, hvor jeg var stærkere end de andre. Jeg rykker på næstsidste omgang og får 15 sekunder, som jeg holder i en omgang. Line får mig så lukket ned op ad den lange bakke, hvor jeg stadig gør alt hvad jeg kan for at holde mig i front, fordi jeg var hurtigere på de tekniske stykker. Hun formår at komme forbi mig, hvor jeg så prøver at restituere så meget som muligt inden sprinten. Det bliver en vanvittig tæt sprint til sidst, hvor jeg akkurat får mig presset forrest på målstregen. Jeg er simpelthen så glad,” slutter en jublende glad Sofie Heby.

Danmarks Cykle Union ønsker et stort tillykke med sejren