Det flotte danske forårsvejr har sat sit præg på de to første afdelinger af årets Uno-X Cup - og lørdagens anden afdeling i Hjørring var præcis som i Slagelse karakteriseret ved manglende vind og dermed svære vilkår for eventyrlystne udbrydere.

Påskeafdelingen af årets Uno-X Cup var også første del af den klassiske, hårde rundtur i det nordjyske, 3 Dage i Nord - og vejret har sjældent været mere tilskuervenligt. Det gav til gengæld ikke de bedste betingelser for at splitte feltet, og da et par styrt i de øvrige klasser betød, at U19-feltet blev neutraliseret flere gange undervejs, var det et samlet felt, der kørte ud på sidste omgang.

Med få kilometer til mål lykkedes det så endelig Team ABC Juniors Nikolaj Mengel og Esbjerg Cykel Rings Dennis Lock at rive sig afgørende løs, og i spurten mellem de to var ABC-rytteren stærkest. Emil Schandorff Iwersen vandt det store felts spurt og sikrede sig dermed tredjepladsen og ABC's anden podieplacering.

I den samlede stilling overtog første afdelings nummer tre, Sebastian Theodor Millinge Petersen fraTeam Herning CK Junior, den gule Uno-X-førertrøje efter igen at have leveret en flot præstation og en sjetteplads. Emil Schandorff er i den hvide ungdomstrøje og nummer tre i den samlede stilling.

For U19-landstræner Michael Berling har de to første afdelinger af Uno-X Cuppen bekræftet det høje danske niveau - men han understreger også, at vejret har påvirket løbenes udvikling, og at resultaterne derfor ikke skal tillægges alt for stor betydning, når man taler om indbyrdes styrkeforhold. 

"Det har været to flotte løb i Slagelse og nu her i Hjørring til Uno-X Cup med flotte rammer og rigtig højt niveau, men da vejret har været for 'godt', er det været svært at udlede alt for meget eller at bruge det bruge dem som afgørende iagtagelsesløb," siger Michael Berling.

Han vil dog gerne slå fast, at de første afdelinger af Uno-X Cup 2019 giver både arrangører, ryttere og teams anledning til at klappe sig selv på ryggen. 

"Jeg kan kun glæde mig over det høje niveau, der bliver kørt og arrangeret cykelløb på, og det skal vi alle huske på at være stolte af. Det er kolossalt vigtigt for dansk cykelsport, at vi kan præstere det sammen," slutter Michael Berling.

Mere information og den samlede stilling findes her