Den tredje afdeling af World Cup-sæsonen på bane køres i Hongkong denne weekend, hvor flere end 330 ryttere fra 46 lande både dyster om World Cup-medaljer og vigtige point til OL-kvalifikationen - det danske banelandshold har hentet mange point i de to første afdelinger, og derfor er det på herresiden et ungt hold, er skal hente international erfaring i weekenden. 

Danmark stiller med et ungt og spændende landshold på herresiden, og der vil derfor ved denne World Cup-afdeling i høj grad være fokus på at høste erfaring for de unge ryttere. Det danske 4.000 meter-hold i Hongkong består Robin Juel Skivild, Matias Malmberg, William Blume og Rasmus Quaade - en spændende konstellation af tre unge talenter og den rutinerede Rasmus Quaade.

Landstræner Casper Jørgensen slår fast, at World Cup-afdelingen bruges til at give nye ryttere mulighed for at konkurrere på højeste niveau.

”I forhold til de tidligere World Cups er forventningerne noget mere afdæmpede, da vi stiller med et meget ungt hold, som endnu mangler en del for at kunne være med på det højeste internationale niveau. Vi har ikke nogen decideret målsætning for herrerne, men det er et rigtig vigtigt løb for deres udvikling, da det er første gang, mange af dem kører på elite-niveau,” fortæller landstræneren. 

Udover at kunne bidrage med sin rutine og styrke til 4.000 meter-holdet er Rasmus Quaades deltagelse til World Cuppen også udtryk for, at han figurerer som en af reservemulighederne i forbindelse med OL: 

”Quaade er med igen, for første gang siden han vandt OL bronze i 2016 - primært for at teste hans niveau, og fordi han efter reglerne skal køre en World Cup for at være i stand til eventuelt at køre det kommende OL,” siger Casper Jørgensen. 

Lørdag køres parløb for kvinder, hvor Julie Leth og Trine Schmidt danner par, og landstræner Mathias Møller Nielsen ser gode chancer for de rutinerede danskere - og så forventer han, at der vil blive kørt anderledes end ved de forrige World Cup-parløb, så det er vigtigt for Leth og Schmidt at være omstillingsparate: 

”I parløbet er fokus stadig på, at vi får placeret os rigtigt til spurterne. På papiret er feltet lidt svagere end ved de andre World Cups, og derfor er der også en god chance for, at løbet bliver kørt anderledes, så vi skal klar på at ændre taktik undervejs,” understreger Mathias Møller Nielsen. 

Europamester i parløb Julie Leth vil søndag køre sit første omnium ved en World Cup siden Berlin sidste år, hvor hun kørte en 5.-plads hjem i et stærkt felt, og Mathias Møller Nielsen vurderer, at Julie Leth har gode chancer for endnu flot placering. 

”Som i parløbet ser feltet generelt svagere ud end ved de forrige World Cups, så derfor tror jeg også, at Julie kan køre en flot placering hjem, hvis hun rammer sit optimale niveau,” slutter landstræneren. 

Programmet for de danske ryttere: 

Fredag den 29. november
4.000 meter holdforfølgelsesløb – Robin Juel Skivild, Matias Malmberg, Rasmus Quaade og William Blume 

Du kan kl. 12:30 følge det danske landshold til World Cup i Hongkong på TV2 PLAY  

Lørdag den 30. november 
Omnium (mænd) – Matias Malmberg
Parløb (kvinder) – Julie Leth og Trine Schmidt 

Søndag den 1. december 
Scratch (mænd) – Matias Malmberg
Omnium (kvinder) – Julie Leth 

Du kan kl. 09:00 følge det danske landshold til World Cup i Hongkong på TV2 PLAY