Fem stærke ryttere skal repræsentere Danmark ved det kommende VM i Zolder - og både landstræner Klaus Bøgh Andresen og ungdomslandstræner Niklas Laustsen tror på gode danske præstationer.

Landstræner Klaus Bøgh Andresen har igen fundet plads til Kasper Olsson, Jimmi Therkelsen og Simone Tetsche Christensen i elitetruppen, og det er formstærkt landshold, der stiller til start i Zolder:

”Simone har haft et fantastisk forår med 5 ud af 6 mulige World Cup-finaler, og jeg tror på, at hun også kan præstere til årets hele store mål. Jimmi er kommet godt tilbage fra en skade og ser ud til at ramme topformen ved VM. Kasper er VM-debutant i eliteklassen, og selvom han har manglet en del løbsdeltagelse på grund af en skade, har han udviklet sig markant i løbet af året, og jeg ser frem til at se ham prøve kræfter med de allerbedste,” siger Klaus Bøgh Andresen.

Også ungdomslandstræner Niklas Laustsen er optimistisk før VM, og han glæder sig især over det høje niveau i juniorklassen, der har vanskeliggjort udtagelsen til årets mesterskab:

”Det har været en svær beslutning at udtage juniorrytterne. Der har været mange gode præstationer i løbet af 2019, og flere ryttere har vist niveau til at konkurrere ved et VM. I sidste ende skal vi dog skære ind til én rytter hos henholdsvis kvinderne og herrerne, og der må vi sige, at Malene Kejlstrup og Jakob Sardag har skilt sig særligt ud i løbet af året,” fortæller Niklas Laustsen.

Dermed består den danske junior- og elitetrup til VM af:

Malene Kejlstrup, Randers BMX Klub, Junior Women
Jakob Sardag, Roskilde BMX Klub, Junior Men
Simone Tetsche Christensen, Randers BMX Klub, Elite Women
Jimmi Therkelsen, Københavns BMX Klub, Elite Men
Kasper Olsson, Københavns BMX Klub, Elite men