Den vanskelige rute i Innsbruck kan give et uforudsigeligt VM, men med verdensklasse-ryttere i truppen har landstræner Catherine Marsal flere kort at spille i kampen for endnu en dansk medalje.

Det er et stærkt landshold med et par overraskelser, som Catherine Marsal har udtaget til VM i Innsbruck, og ikke mindst den rutinerede MTB-stjerne Annika Langvad og det unge MTB-stjerneskud Caroline Bohé er spændende valg i kampen for at køre Cecilie Uttrup Ludwig frem til en topplacering.

Landstræner Catherine Marsal har valgt at bygge sit VM-landshold op om Cecilie Uttrup, der har vist gode takter hele sæsonen og med de mange højdemeter på årets rute er det naturlige valg som årets danske kaptajn:

"Vi har et rigtig godt kort at spille i Cecilie Uttrup, der har haft VM i bevidstheden hele året. Ruten kan næsten ikke passe hende bedre, og med fjerdepladsen La course by Le Tour de France viste hun, at hun kan køre lige op med de bedste ryttere i verden som van Vleuten, van der Breggen og Moolman," siger Marsal.

Verdensmesteren fra 2016, Amalie Dideriksen, bliver også helt afgørende i forsøget på at køre Uttrup frem til et godt resultat, ligesom Uttrup var en vigtig rytter for Dideriksen under VM-triumferne i Doha og Bergen - og skulle det mod forventning ende med, at en større gruppe kommer samlet til mål på den vanskelige rute i Østrig, er den danske stjerne endnu et fantastisk kort for det danske landshold. 

Også Pernille Mathiesen og Emma Norsgaard Jørgensen kommer til at være enormt vigtige for at holde Uttrup fremme og ude af problemer især i første fase af løbet. Helt centralt blandt hjælperytterne står dog de to danske MTB-ryttere:

"Annika og Caroline vil blive enormt vigtige, så snart vi kommer ind på de sidste 23 kilometer af ruten. Den afgørende udskilning vil ske på den lange stigning mod slutningen, og vi skal arbejde hårdt for at få så mange ryttere med til at hjælpe Cecilie før finalen," fastslår landstræneren.

Målsætningen for både linjeløbet og enkeltstarten, hvor Cecilie Uttrup og Pernille Mathiesen stiller til start, er top 10, men med så stærkt et hold til linjeløbet er drømmen om metal ikke langt væk. 

Det danske U19-kvindelandshold er i en udviklingsfase, der som led i kvindeprojektet sammen med Team Danmark i år har som primært mål at samle erfaring på den største scene.

Det danske kvindelandshold til VM består af:

Cecilie Uttrup Ludwig (Cervélo Bigla Pro Cycling) - linjeløb og enkeltstart
Pernille Mathiesen (Team Sunweb) - linjeløb og enkeltstart
Amalie Dideriksen (Boels-Dolmans Cycling Team) - linjeløb
Emma Norsgaard Jørgensen (Cervélo Bigla Pro Cycling) - linjeløb
Annika Langvad (Specialized Racing XC) - linjeløb
Caroline Bohé (Hotel MTB Klub) - linjeløb 

U19-kvindelandsholdet til VM består af:

Mie Saabye (Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk) - enkeltstart og linjeløb
Mette Egtoft Jensen (Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk) - enkeltstart og linjeløb
Emma Maria Christensen (Herning Cykle Klub) - linjeløb
Ellen Klinge (Cykling Odense) - linjeløb

VM køres i Innsbruck fra søndag den 23. september til søndag den 30. september.

Mandag den 24. september: U19-kvinder - enkeltstart
Tirsdag den 25. september: Elitekvinder - enkeltstart
Torsdag den 27. september: U19-kvinder - enkeltstart
Lørdag den 29. september: Elitekvinder - linjeløb