Varde Cykelklub er godt i gang med at trimme sporet, inden Shimano MTB Liga #3 køres i Sdr. Plantage Grusgrav søndag den 11. juni.

Efter to spændende afdelinger af Shimano MTB Liga rykker ligaen videre til Varde, som efterhånden er blevet en klassiker på løbsprogrammet. Ruten er dog lidt anderledes i år, da den bl.a. har fået en ny nedkørsel, en ny sektion, som kaldes "junglen", og et par nye sløjfer. Ruten er 6 km, og den korte rute til U11 og U13 er 3 km.

Det særlige ved sporet i Varde er, at man kører rundt i en grusgrav, der er bygget til med spændende forhindringer som "stenfaldet" og "skattekisten". Det stiller krav til rytterens eksplosive kørsel, men derudover skal rytteren også kunne klare varme, da sporet ligger i en gryde, der kan blive utroligt varm på en solrig dag.

DCU & UCI-starterne afvikles efter et meget kompakt tidsskema søndag fra 9.30 og helt frem til Herre Elite starten kl. 15.15. Undervejs skal alle B&U-klasser også igennem teknikøvelser, så der bliver masser at se på i eventområdet. Varde Cykelklub sørger også for god skiltning til tilskuer-”hotspots”, hvor man kan få det bedste udsyn over sporet, når rytterne drøner forbi.

Tilmelding lukker tirsdag den 6. juni kl. 23.59. Læs mere og tilmeld dig her.

Lørdag den 10. juni afvikles der et Liga Motionsevent, som kører kl. 13.00. Her kan du deltage uden licens og køre den fulde rute, som eliteklasserne kører om søndagen. Herrer kører tre omgange og damer kører to omgange. Læs mere og tilmeld dig her.

Inden tredje afdeling fører følgende ryttere Shimano MTB Ligaen:
Women Junior: Olympia Bianca Norrid-Mortensen (Holte MTB Klub)
Women Elite: Klara Sofie Skovgård Hansen (Dansk Mountainbike Klub)
Men Junior: Mikkel Lose (Holte MTB Klub)
Men Elite: Kristian Østergaard Andersen (Skovlyst MTB)